Nurkić: Biti ''ruki'' je jedno veliko s....!

Mladi bosanski centar čudi se tretmanu debitanata u NBA ligi, a čarke sa iskusnijim rivalima smatra "sastavnim delom sporta".

Košarka 29.01.2015 | 20:00
Nurkić: Biti ''ruki'' je jedno veliko s....!

Na NBA draftu letos su izabrana petorica momaka iz klubova ABA lige, ali je samo Jusuf Nurkić smatrao da odmah treba da se oproba u najjačoj konkurenciji.

Sudeći po igrama dvadesetogodišnjeg centra iz Živinica kod Tuzle, on se odlično adaptirao na novu sredinu, jer po učinku ne zaostaje za mnogo iskusnijim Bojanom Bogdanovićem (Bruklin) i Nikolom Mirotićem (Čikago).

Međutim, on sam kaže da stvari "iza kulisa" stoje malo drugačije.

"Biti 'ruki' je veliko s..nje, ako mogu tako da se izrazim, jer je stvarno teško i neugodno. Suludo je. Jednostavno, tu si nov i niko te ne poštuje, čisto onako, bez razloga", rekao je Nurkić za "Bličer riport".

Da u Denveru veoma ozbiljno računaju na njega, pokazali su "trejdom" Rusa Timofeja Mozgova u Klivlend.

Prethodno je Nurkić svoj veliki potencijal, ali i drskost (bezobrazluk?), pokazao u duelima sa nekim od najboljih NBA centara, kao što su Mark Gasol i Demarkus Kazins.

"To je samo sport, ništa lično. Dok traje utakmica, tu su i emocije pod kojima se dese neke stvari... Kažeš neke stvari protivniku, ali to je sastavni deo sporta. Ništa loše".

Komentari / 0

Ostavite komentar