Возачи опрез - снијег на путевима

Клизави коловози, сњежни наноси у вишим предјелима, одрони земљишта и смањена видљивост данас су створили бројне проблеме возачима на путевима у БиХ и Републици Српској.

Босна и Херцеговина 28.01.2015 | 21:18
Возачи опрез - снијег на путевима

Због нових падавина, саобраћај се на већини путних праваца данас одвијао отежано и успорено.

"Екипе путних служби интервенишу на свим путним правцима гдје је то неопходно, а ми апелујемо на возаче да вожњу прилагоде условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме", казали су из БиХАМК-а.
Из Ауто-мото савеза РС поручују да се усљед нових сњежних падавина саобраћај у већем дијелу РС одвија успорено, по претежно мокрим и засњеженим коловозима.

"У вишим предјелима и преко превоја мјестимично има угаженог или расквашеног снијега, а додатне потешкоће возачима причињава јак вјетар, који ствара сњежне наносе и смањује видљивост. Због сњежних наноса непроходан је регионални пут Р-433 Кланци - Улог (Морине). Дежурне екипе зимских служби су на терену, врше чишћење и посипање критичних дионица", саопштили су из АМС РС.

Због лоших услова на путу и одрона на појединим дионицама дошло је до застоја и кашњења аутобуских линија на путном правцу Бањалука - Челинац.

"На улазу у Челинац дошло је до одрона веће количине земље, а застој аутобуса регистрован је од 9.15 до 10 часова", потврдио нам је Небојша Лакић, диспечер у транспортном предузећу "Голуб превоз".

Саобраћај је због активираног клизишта до даљег обустављен и на дионици магистралног пута М-4, Симин Хан - Калесија у мјесту Бабајићи, а у функцији је обилазница преко Дубрава.

Из Хидрометеоролошког завода РС најавили су у наредних неколико дана изузетно промјенљиво и нестабилно вријеме те значајне температурне разлике, а обилнији сњежни покривач задржаће се на планинама.

"Вриједности јуче измјерених јутарњих температура износили су од минус седам до минус два степена, снијег је падао у већини крајева, а сутра се очекује веома нестабилно вријеме са ударима вјетра и обилним кишним падавинама које ће у Херцеговини достизати од 80 до 100 литара по метру кубном", потврдила је Милица Ђорђевић, дежурни метеоролог у Хидрометеоролошком заводу РС.

Коментари / 0

Оставите коментар