Vozači oprez - snijeg na putevima

Klizavi kolovozi, snježni nanosi u višim predjelima, odroni zemljišta i smanjena vidljivost danas su stvorili brojne probleme vozačima na putevima u BiH i Republici Srpskoj.

Bosna i Hercegovina 28.01.2015 | 21:18
Vozači oprez - snijeg na putevima

Zbog novih padavina, saobraćaj se na većini putnih pravaca danas odvijao otežano i usporeno.

"Ekipe putnih službi intervenišu na svim putnim pravcima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme", kazali su iz BiHAMK-a.
Iz Auto-moto saveza RS poručuju da se usljed novih snježnih padavina saobraćaj u većem dijelu RS odvija usporeno, po pretežno mokrim i zasnježenim kolovozima.

"U višim predjelima i preko prevoja mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega, a dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose i smanjuje vidljivost. Zbog snježnih nanosa neprohodan je regionalni put R-433 Klanci - Ulog (Morine). Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, vrše čišćenje i posipanje kritičnih dionica", saopštili su iz AMS RS.

Zbog loših uslova na putu i odrona na pojedinim dionicama došlo je do zastoja i kašnjenja autobuskih linija na putnom pravcu Banjaluka - Čelinac.

"Na ulazu u Čelinac došlo je do odrona veće količine zemlje, a zastoj autobusa registrovan je od 9.15 do 10 časova", potvrdio nam je Nebojša Lakić, dispečer u transportnom preduzeću "Golub prevoz".

Saobraćaj je zbog aktiviranog klizišta do daljeg obustavljen i na dionici magistralnog puta M-4, Simin Han - Kalesija u mjestu Babajići, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Iz Hidrometeorološkog zavoda RS najavili su u narednih nekoliko dana izuzetno promjenljivo i nestabilno vrijeme te značajne temperaturne razlike, a obilniji snježni pokrivač zadržaće se na planinama.

"Vrijednosti juče izmjerenih jutarnjih temperatura iznosili su od minus sedam do minus dva stepena, snijeg je padao u većini krajeva, a sutra se očekuje veoma nestabilno vrijeme sa udarima vjetra i obilnim kišnim padavinama koje će u Hercegovini dostizati od 80 do 100 litara po metru kubnom", potvrdila je Milica Đorđević, dežurni meteorolog u Hidrometeorološkom zavodu RS.

Komentari / 0

Ostavite komentar