ЛШ: Моћно Приморје против црно-бијелог ''вртића''!

Ватерполисти Партизана посустали у завршници утакмице и доживели трећи пораз у Б групи Лиге шампиона.

Остали спортови 28.01.2015 | 20:20
ЛШ: Моћно Приморје против црно-бијелог ''вртића''!

Црно-бели после 4. кола елитног континенталног такмичења остају на три освојена бода, из претходног меча против Галатасараја (10:7).

Ријечко Приморје у среду поподне на Бањици је оправдало улогу фаворита, остваривши четврту победу у групи, а црно-белима је у појединим ситуацијама и срећа окренула леђа.

На крају, доживели су незаслужено висок пораз, мада је чињеница да нису одиграли онако како могу: Партизан - Приморје 7:11 (2:3, 2:2, 2:3, 1:3)!

Хрватски тим надавао се голова са играчем више, у првој четвртини направио је преокрет са 1:0 на 1:3 и више се није нашао у подређеном положају. Сандро Сукно био је најефикаснији са четири гола, од тога два из петерца.

Најбољи у редовима Партизана био је Гаврил Суботић са три поготка, све са централне бековске позиције. Син некадашњег аса Васа Суботића, поново је показао да ће српски ватерполо у њему имати квалитетног играча за наредних десетак година.

Поред боље одбране, за повољан резултат фалио је ефикаснији Душан Мандић. Репрезентативни бек погодио је мрежу Франа Вићана само једном, и то из шестог покушаја, смањивши на 7:9 у последњој четвртини.

Мандић је четири минута пре краја умало приредио публици несвакидашњи угођај, када је на истеку напада "шраубом" са 10 метара погодио стативу! Лопта се одбила иза Вићанових леђа, али није прешла замишљену гол-линију, да би Дамир Бурић на другој страни одмах повећао на 7:10 и "преломио" исход утакмице.

Партизан је у другој и почетком треће деонице успевао три пута да изједначи, али не и да поведе.

При резултату 5:5 судије су оштетиле црно-беле, доделивши Приморју лопту иако је Бурић избио лопту из руке голмана Ристичевића у аут. У новом нападу уследило је искључење домаћег играча и гол Бурића за 5:6, потом и прецизан ударац Сукна за "плус два".

Суботић је смањио на 6:7, али су Сукно на крају треће и Марко Елез на почетку четврте четвртине (6:9) учинили задатак црно-белих готово неостваривим.

Осим Суботића и Мандића, стрелци за тим Владе Вујасиновића били су, по једном, Марко Манојловић, Драшко Гогов и Огњен Стојановић.

У петом колу 11. фебруара Партизан гостује у Берлину, екипи Шпандауа.

Коментари / 0

Оставите коментар