Творац великог Милана мијења Зубизарету!

Интересантно, Брајда је био спортски директор и када је његов претходник Зубизарета бранио је за Барселону против Милана у финалу Лиге шампиона 1994. године.

Фудбал 29.01.2015 | 18:40
Творац великог Милана мијења Зубизарету!

Председник Барселоне Ђозеп Бертомеу одлучио је да направи реконструкцију клупског менаџмента после одласка спортског директора Андонија Зубирете. Избор је пао Ариједа Брајду, творца славне генерације Милана са краја 80-их и почетка 90-их година прошлог века који ће сада бити задужен за скаутирање играча.

Браида је у Милан дошао сада већ давне 1986. године, а најзаслужнији је што су на Сан Сиро стигли холандски чаробњаци Марко ван Бастен, Руд Гули и Франк Рајкард.

Од тог тренутка Милан се уз велики прасак вратио на италијанску и европску сцену. Росонери су са Брајдом као директором освојили укупно 28 трофеја, од чега чак пет Лига шампиона.

Брајда је био и назаслужнији што је Милан довео Бразилца Тијага Силву, једног од кључних играча који је Росонерима донео засад последњу титулу шампиона Италије 2011. године.

Овај маг трансфера напустио је Милан на крају 2013, а прошле године је радио у Сампдорији до јуна и доласка новог власника Ферера.

Поред Италијана, у својеврсној клупској комисији наћи ће се бивши тренер а сада саветник Карлос Рексач, потпредседник Ђорди Местре и члан управно одбора Хави Бордас.

Интересантно, Брајда је био спортски директор и када је његов претходник Зубизарета бранио је за Барселону против Милана у финалу Лиге шампиона 1994. године. Тај меч остао је, из различитих разлога, у сећању и једнима и другима, пошто су Росонери победили са 4:0.

Коментари / 0

Оставите коментар