Tvorac velikog Milana mijenja Zubizaretu!

Interesantno, Brajda je bio sportski direktor i kada je njegov prethodnik Zubizareta branio je za Barselonu protiv Milana u finalu Lige šampiona 1994. godine.

Fudbal 29.01.2015 | 18:40
Tvorac velikog Milana mijenja Zubizaretu!

Predsednik Barselone Đozep Bertomeu odlučio je da napravi rekonstrukciju klupskog menadžmenta posle odlaska sportskog direktora Andonija Zubirete. Izbor je pao Arijeda Brajdu, tvorca slavne generacije Milana sa kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog veka koji će sada biti zadužen za skautiranje igrača.

Braida je u Milan došao sada već davne 1986. godine, a najzaslužniji je što su na San Siro stigli holandski čarobnjaci Marko van Basten, Rud Guli i Frank Rajkard.

Od tog trenutka Milan se uz veliki prasak vratio na italijansku i evropsku scenu. Rosoneri su sa Brajdom kao direktorom osvojili ukupno 28 trofeja, od čega čak pet Liga šampiona.

Brajda je bio i nazaslužniji što je Milan doveo Brazilca Tijaga Silvu, jednog od ključnih igrača koji je Rosonerima doneo zasad poslednju titulu šampiona Italije 2011. godine.

Ovaj mag transfera napustio je Milan na kraju 2013, a prošle godine je radio u Sampdoriji do juna i dolaska novog vlasnika Ferera.

Pored Italijana, u svojevrsnoj klupskoj komisiji naći će se bivši trener a sada savetnik Karlos Reksač, potpredsednik Đordi Mestre i član upravno odbora Havi Bordas.

Interesantno, Brajda je bio sportski direktor i kada je njegov prethodnik Zubizareta branio je za Barselonu protiv Milana u finalu Lige šampiona 1994. godine. Taj meč ostao je, iz različitih razloga, u sećanju i jednima i drugima, pošto su Rosoneri pobedili sa 4:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar