СП: Катар у полуфиналу, Шарићу ''милионче'', Хрвати испали!

Историјски успех азијске селекције, домаћина Светског првенства (СП). У четвртфиналу је победила Немачку и, по свему судећи, зарадила милионске награде! Рукометаши Пољске направили су велико изненађење победивши селекцију Хрватске са 24:22 у четвртфиналу Светског првенства у Катару.

Остали спортови 28.01.2015 | 19:00
СП: Катар у полуфиналу, Шарићу ''милионче'', Хрвати испали!

Светско првенство у рукомету, које се тренутно одржава у Катару, остаће упамћено по великом успеху домаће репрезентације, легије квалитетних странаца.

Екипа коју тренира шпански тренер Валеро Ривера, а у којој игра огроман број интернационалаца, победила је у среду увече селекцију Немачке и пласирала се у полуфинале!

Катар - Немачка 26:24

Према незваничној, али у неколико земаља објављеној информацији, репрезентативци Катара биће за тај успех награђени са по милион долара! Међу њима је и српски голман Данијел Шарић (на слици), који је бранио за репрезентацију Југославије, Србије и Црне Горе, а потом за Босну и Херцеговину.

Искусни чувар мреже био је херој победе домаћина. "Скидао" је зицере, одбранио велики број прилика и слудео противнике. Уз очекивану помоћ судија, "панцери" нису имали шансу, већ су губили још од првог полувремена. Они су дошли на турнир позивницом.

Селекција Катара прва је азијска селекција која се пласирала међу најбоље четири репрезентације на свету. Боје богате земље на СП бране и Цетињанин Жарко Марковић, Елдар Мемишевић, рођен у Маглају, БиХ, Баранин Горан Стојановић, Шпанац Борха Видал, Никшићанин Јово Дамјановић, Кубанац Рафаел Капот, Египћанин Хасан Мамбрук...

У другом четвртфиналу, Пољаци су елиминисали Хрвате резултатом 24:22.

Хрвати су почетком другог полувремена имали три гола предности (17:14), али Пољска је у фимнишу била боља и остварила је велики тријумф.

Јуркиевич је предводио Пољаке са шест голова, док су Ројевски, Сипржак и Чарпковски постигли по три. На другој страни расположени су били само Дувњак и Копљар са по пет голова.

У просталим мечевима, у четвртак увече састаће се:

Словенија - Француска (21.00)
Данска - Шпанија (21.00).

Утакмице ће бити одигране у Дохи и Лусаилу, у којем ће бити вођене и полуфиналне борбе, као и велико финале, заказано за 1. фебруар. Титулу бране Шпанци.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

28.01.2015 18:06

Нека су Хрвати испали све остало је свеједно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

28.01.2015 20:14

Е мој јаднице

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахааааа

28.01.2015 21:27

и ја сам уз ЈА , САМО НЕКА СУ ХРВАТИ ИСПАЛИ , ТАКО ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ