Поново Васићева критика власти Српске

Нови блог – нова анализа Рајка Васића. Овај пут још оштрија. Све гласније приче да у СНСД-у много тога не штима, поново су изашле на видјело. То што ће се друштвене мреже сматрати јавним простором, Рајко Васић назвао је сужавањем памети.

Република Српска 28.01.2015 | 17:30
Поново Васићева критика власти Српске

Васић је отворено прозвао МУП, не штедећи на критикама, а цијелу причу о Закону о јавном реду и миру назвао је - аматерском. За власт Српске је имао јасне поруке.

''Власт која доноси законе који се не могу прмјењивати и провести, руши саму себе и није за власт. Власт која се боји проширеног јавног простора и није за власт. Власт која не умије да објасни и побије афере које узбуђују јавност, било то у пивници или на мрежи и није за власт'' – написао је, између осталог, Рајко Васић.

Васић је побројао чињенице због којих се интернет, односно, слобода говора, не може подвести под Јавни простор. Помоћ затражена од ОЕБС-а је, за њега је погрешан потез. Јавност РС мора сама да рјешава своје проблеме. Као и народни посланици, написао је некадашњи извршни секретар СНСД-а у образожењу анализе Закона о јавном реду и миру.

''Цијело друштво је пред новим изазовима. Они који мисле да се све може регулисати законима, доћи ће врло брзо до закона о сезони лова, нпр. на новинаре'' – написао је Васић на свом блогу.

На оштре ријечи Рајка Васића овај пут нема одобравања и подршке од Игора Радојичића. Зато је реаговао Небојша Радмановић. Васића назива својим другом, али његове анализе не сматра најбољим, нити довољно јаким да поремете односе у СНСД-у.

''Односи унутар СНСД-а су добри, на виском нивоу и не мозе никакав акт да уздрма моћну партију као што је СНСД'' – рекао је предсједник ИО СНСД-а Небојша Радмановић.

У наредних 10-ак дана ће засједати и најважнији страначки органи. Према тврдњама Небојше Радмановића, на сједницама Изврсног и Главног одбора неће бити расправе о томе што је Рајко Васић писао на блогу.

Према нашим изворима из кругова блиских СНСД-у, протеклог викенда досло је до вербалног сукоба измедју Игора Радојичића и Милорада Додика, који је, како тврде извори, био на ивици физицког обрацуна.

''Нема сукоба, не постоје. Бар их ја не видим'' - рекао је Радмановић.

Игор Радојичић за сада ћути. Посљедњи пут је виђен у јавности на прослави Савиндана у ОШ Св. Сава на Лаушу, док се на светосавски пријем потпредсједника НСРС Ненада Стевандића, није одазвао.

За суботу је заказана сједница Градског одбора СНСД-а Бањалука, на којој ће се расправљати о изборним резултатима, па се може очекивати и његово коначно обраћање јавности.

(БН ТВ)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Збуњен

28.01.2015 17:33

Али зар Радмановић и Радојичић нису иста странка? Ништа ми више није јасно :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

28.01.2015 17:38

Бла,Бла,Бла!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја

28.01.2015 17:43

Па ако тај закон буде усвојен Васицу не гине дозивотна робија с обзиром какве је гадости писао од националистицких хускања до напада на студенте. Рајкан се само брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам увијек анти-противна сто написа Б. Цопиц

28.01.2015 21:21

Цак и на Западу Интернет није мјесто гдје мозете радити стагод хоцете. Аустралија је на гласу као слободна медјутим они имају десетине закона о интернету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

28.01.2015 22:17

Република Српска је највећи циркус на кугли земаљској,само да ови из СНСД-а навуку шатор и после преставе нека Рајко угаси свјетло или лампу јер нисам сигуран шта нам заправо свјетли!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

театар апсурда

28.01.2015 22:37

Замислите само цињенуцу кад за пар мјесеци вољом ове владе Рајко Васиц и Слоба Васковиц узму да пису блогове из исте целије. Ова ствар након свега дјелује невјероватно реалном. Једино сто мозе да им поквари весеље је ова јадна економска ситуација у којој неце бит пара ни за затворенике. Тако да це у измјенама закона на љето и под јесен у казнене одредбе да уведу бицовање и слицне ствари по узору на ИСИЛ и Сјеверну Кореју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еееее

28.01.2015 22:37

Глупости саме будаластине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

29.01.2015 07:04

Само забављајте народ глупостима, а то што нема привреде, посла, посла, пара за хљеб то њима у СНСД-у није ни важно, они су се обезбиједили. ФУЈ,БРУКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

29.01.2015 08:55

Ех да се ова енергија трошила кад нас спопала накарадна приватизација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

30.01.2015 00:02

ПАЗИ КОГА "ЛАЈКАС" хттп://кликер.инфо/рајко-васиц-база-це-предлозити-додика-за-предсједника-републике-српске/

ОДГОВОРИТЕ