Ponovo Vasićeva kritika vlasti Srpske

Novi blog – nova analiza Rajka Vasića. Ovaj put još oštrija. Sve glasnije priče da u SNSD-u mnogo toga ne štima, ponovo su izašle na vidjelo. To što će se društvene mreže smatrati javnim prostorom, Rajko Vasić nazvao je sužavanjem pameti.

Republika Srpska 28.01.2015 | 17:30
Ponovo Vasićeva kritika vlasti Srpske

Vasić je otvoreno prozvao MUP, ne štedeći na kritikama, a cijelu priču o Zakonu o javnom redu i miru nazvao je - amaterskom. Za vlast Srpske je imao jasne poruke.

''Vlast koja donosi zakone koji se ne mogu prmjenjivati i provesti, ruši samu sebe i nije za vlast. Vlast koja se boji proširenog javnog prostora i nije za vlast. Vlast koja ne umije da objasni i pobije afere koje uzbuđuju javnost, bilo to u pivnici ili na mreži i nije za vlast'' – napisao je, između ostalog, Rajko Vasić.

Vasić je pobrojao činjenice zbog kojih se internet, odnosno, sloboda govora, ne može podvesti pod Javni prostor. Pomoć zatražena od OEBS-a je, za njega je pogrešan potez. Javnost RS mora sama da rješava svoje probleme. Kao i narodni poslanici, napisao je nekadašnji izvršni sekretar SNSD-a u obrazoženju analize Zakona o javnom redu i miru.

''Cijelo društvo je pred novim izazovima. Oni koji misle da se sve može regulisati zakonima, doći će vrlo brzo do zakona o sezoni lova, npr. na novinare'' – napisao je Vasić na svom blogu.

Na oštre riječi Rajka Vasića ovaj put nema odobravanja i podrške od Igora Radojičića. Zato je reagovao Nebojša Radmanović. Vasića naziva svojim drugom, ali njegove analize ne smatra najboljim, niti dovoljno jakim da poremete odnose u SNSD-u.

''Odnosi unutar SNSD-a su dobri, na viskom nivou i ne moze nikakav akt da uzdrma moćnu partiju kao što je SNSD'' – rekao je predsjednik IO SNSD-a Nebojša Radmanović.

U narednih 10-ak dana će zasjedati i najvažniji stranački organi. Prema tvrdnjama Nebojše Radmanovića, na sjednicama Izvrsnog i Glavnog odbora neće biti rasprave o tome što je Rajko Vasić pisao na blogu.

Prema našim izvorima iz krugova bliskih SNSD-u, proteklog vikenda doslo je do verbalnog sukoba izmedju Igora Radojičića i Milorada Dodika, koji je, kako tvrde izvori, bio na ivici fizickog obracuna.

''Nema sukoba, ne postoje. Bar ih ja ne vidim'' - rekao je Radmanović.

Igor Radojičić za sada ćuti. Posljednji put je viđen u javnosti na proslavi Savindana u OŠ Sv. Sava na Laušu, dok se na svetosavski prijem potpredsjednika NSRS Nenada Stevandića, nije odazvao.

Za subotu je zakazana sjednica Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, na kojoj će se raspravljati o izbornim rezultatima, pa se može očekivati i njegovo konačno obraćanje javnosti.

(BN TV)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Zbunjen

28.01.2015 17:33

Ali zar Radmanović i Radojičić nisu ista stranka? Ništa mi više nije jasno :)

ODGOVORITE
Name

JA

28.01.2015 17:38

Bla,Bla,Bla!!!

ODGOVORITE
Name

ma ja

28.01.2015 17:43

Pa ako taj zakon bude usvojen Vasicu ne gine dozivotna robija s obzirom kakve je gadosti pisao od nacionalistickih huskanja do napada na studente. Rajkan se samo brani.

ODGOVORITE
Name

Ja sam uvijek anti-protivna sto napisa B. Copic

28.01.2015 21:21

Cak i na Zapadu Internet nije mjesto gdje mozete raditi stagod hocete. Australija je na glasu kao slobodna medjutim oni imaju desetine zakona o internetu.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

28.01.2015 22:17

Republika Srpska je najveći cirkus na kugli zemaljskoj,samo da ovi iz SNSD-a navuku šator i posle prestave neka Rajko ugasi svjetlo ili lampu jer nisam siguran šta nam zapravo svjetli!?

ODGOVORITE
Name

teatar apsurda

28.01.2015 22:37

Zamislite samo cinjenucu kad za par mjeseci voljom ove vlade Rajko Vasic i Sloba Vaskovic uzmu da pisu blogove iz iste celije. Ova stvar nakon svega djeluje nevjerovatno realnom. Jedino sto moze da im pokvari veselje je ova jadna ekonomska situacija u kojoj nece bit para ni za zatvorenike. Tako da ce u izmjenama zakona na ljeto i pod jesen u kaznene odredbe da uvedu bicovanje i slicne stvari po uzoru na ISIL i Sjevernu Koreju

ODGOVORITE
Name

Eeeee

28.01.2015 22:37

Gluposti same budalastine

ODGOVORITE
Name

Nikola

29.01.2015 07:04

Samo zabavljajte narod glupostima, a to što nema privrede, posla, posla, para za hljeb to njima u SNSD-u nije ni važno, oni su se obezbijedili. FUJ,BRUKO.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

29.01.2015 08:55

Eh da se ova energija trošila kad nas spopala nakaradna privatizacija?

ODGOVORITE
Name

Ljubisa

30.01.2015 00:02

PAZI KOGA "LAJKAS" http://kliker.info/rajko-vasic-baza-ce-predloziti-dodika-za-predsjednika-republike-srpske/

ODGOVORITE