Балић завршава каријеру!

Један од најбољих рукометаша свих времена Ивано Балић објавио је да ће на крају сезоне завршити каријеру.

Остали спортови 29.01.2015 | 08:20
Балић завршава каријеру!

О Балићевом повлачењу се спекулисало дуже време, али је оно потврђено у среду на званичном сајту његовог клуба Вецлара.

Балићу је немачки клуб понудио нови уговор, али се он захвалио и објаснио да ће сезона која је у току бити последња у његовој каријери.

“Одлука је била тешка јер се у Вецлару осећам добро и сјајно се забављам у овом тиму. Почаствован сам што ми је понуђен нови уговор, али морам да урадим оно што мислим да је најбоље за мене, моју породицу и првенствено моје тело. Дугогодишње играње на највишем нивоу је оставило траг, а морате знати када је право време за крај. Моје време ће доћи овог лета”, нагласио је Балић.

Хрватски рукометаш ће последњу утакмицу одиграти 5. јуна против Гопингена, а очекује се да ће Велцар приредити величанствен опроштај Балићу.

“Много нам је жао што Ивано закључује дугу и успешну каријеру, али имам апсолутно разумевање. Он је био узор свима у овој екипи на терену и ван њега. Сада не треба да тугујемо, него да се радујемо јер ћемо још до јуна бити привилеговани да га гледамо уживо”, рекао је извршни директор немачког клуба Бјерн Зајп.

Балић ће по завршетку играчке каријере преузети функцију координатора за мушки рукомет у Хрватском рукометном савезу.

35-годишњи Балић је каријеру почео у Сплиту, а пре одласка у Вецлар је играо у Метковићу, Сан Антонију, Загребу и Атлетику. Са репрезентацијом Хрватске је освојио осам медаља на великим такмичењима, од којих се издваја олимпијско злато на Играма 2004. године у Атини.

Пре четири и по године, Међународна рукометна федерација га је прогласила за најбољег рукометаша свих времена, а два пута је био најбољи играч света – 2003. и 2006. године.

Коментари / 0

Оставите коментар