Видео: Лоренцо и Роси с ''новим играчкама''!

Екипа Јамахе представила је у Мадриду мотор који ће Валентино Роси и Хорхе Лоренцо возити у овогодишњем Мото ГП шампионату.

Остали спортови 29.01.2015 | 08:00
Видео: Лоренцо и Роси с ''новим играчкама''!

Нови мотор, као и претходни, носи име YЗР-М1 и представља еволуцију прошлогодишњег, а такође има и нешто другачије фарбање, пошто је евидентан већи лого главног спонзора тима – Мовистара.

Јамаха је у претходне две сезоне остала кратких рукава, пошто су титулу освојили Марк Маркес и Репсол Хонда, а своје наде полажу у препорођеног ‘Доктора’ и Лоренца, који је жељан новог доказивања.

Роси је прошлу сезону завршио као вицешампион, испред Лоренца, и остварио је две победе први пут од 2010. године. Маркес га је у борби за титулу победио за 67 бодова, док је разлика између ‘Доктора’ и Лоренца била 32 бода.

“Представљање новог мотора значи да је нова сезона ту. Жеља за почетком новог изазова је велика, посебно због позитивног краја прошле сезоне. Вицешампионска титула је била битна, али је ове године циљ већи. Радили смо вредно током зиме, у доброј сам форми, осећам се добро и једва чекам да почнемо са тестирањима”, нагласио је Роси.

Овогодишњи Мото ГП шампионат стартује Великом наградом Катара 29. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар