Читав тим Гробара играо за Звезду! Изненадиће вас списак...

Владимир Јововић још није потписао за Црвену звезду, а кад ће - не зна се.

Фудбал 29.01.2015 | 00:15
Читав тим Гробара играо за Звезду! Изненадиће вас списак...

Случајно или не, до застоја у преласку најбољег играча Црне Горе настало је кад се на Фејсбуку открило да је навијач Партизана и да гледа утакмице кошаркаша.

У Звезди кажу да је запело са Сутјеском, Никшићани га не пуштају без гаранције плаћања. Како год, јасно је да “делије” неће жалити ако се трансфер изјалови, иако је реч о креативном везисти са моћном левицом.

Ако ипак дође, био би само један у низу симпатизера црно-белих у дресу ривала.

- Као клинац у Ужицу био сам велики партизановац, па шта! Касније сам прешао у Звезду и срећан сам због тога, јер ми је она одредила читав живот - каже за “Блиц” Милован Ђорић, некадашњи бек Звездине генерације са највише домаћих трофеја.
Његова припадност била је позната и људима који су дошли да га ангажују.

- Миљан Миљанић је дошао у моју кућу и рекао: “Знамо за кога навијаш, али то нам не смета. Желимо да играш у Звезди”, па нисам имао шта да размишљам. Био ми је то потез живота.

Драма која данас прати преласке са једне на другу страну Топчидерског брда Ђорићу је непојмљива.

- Све је то због страха од навијача! А ја као Звездин првотимац никад нисам упознао ниједног. Њихово је било да купе карту и навијају, а наше да побеђујемо. Није било мешања, а поготово утицаја на клуб.

Речи земљака потврђује и Милован Рајевац, такође бивши играч Звезде.

- У Чајетини се знало да брат и ја навијамо за Партизан. Али, љубав је једно, а посао друго - каже он.

После свега...

- Још волим Партизан, али не могу да не волим Звезду. Јео сам њен хлеб и то се не заборавља.

Времена су се променила, о чему сведочи љутња Партизановог аса Саше Илића на информације са неких сајтова да је био наклоњен Звезди.

- Не знам откуд та глупост, па ја сам у Партизану од осме године! Кад сам то могао да навијам за ривала - питао је Илић.

Трансфере у комшилук пратила је велика бука - још од давног преласка Велибора Васовића, симбола црно-белих. Чудо је било и кад су Ивић и Ковачевић из Зрењанина отишли другим смером. До Николе Жигића који се некад дивио Кежману.

Чачани су причали да је Дарко Лазовић био црно-бели, што је он демантовао, а сада је најскупљи играч у тиму Ненада Лалатовића.

Летошњи прелазак Милоша Босанчића у Звезду био је под упитником зато што је играо у свим категоријама Партизана иако није крио да му је срце црвено-бело. Чак је на мобилном телефону инсталирао Звездину песму као позивни сигнал, што су открили тадашњи саиграчи.

Преласком у екипу шампиона испунио је давну жељу, а “делије” су га на крају прихватиле.

Ненад Бјековић који се као играч, тренер и директор прославио у Партизану, у родном Лазареву навијао је за Звезду! О томе сведочи његова изјава из „Темпа“, најтиражнијег недељника у бившој Југославији, од 15. јануара 1969, под насловом „Навијам за Звезду, заволео сам Партизан“, коју никад није демантовао.

“Гробари”, а играли на Маракани
1963-64. Велибор Васовић
1967-73. Милован Ђорић
1977-78. Милован Рајевац
1991-94. Илија Ивић
1994-96. Дарко Ковачевић
1999-2005. Марјан Марковић
2003-06. Никола Жигић
2009-? Дарко Лазовић
2011-14. Јован Крнета

Коментари / 0

Оставите коментар