Čitav tim Grobara igrao za Zvezdu! Iznenadiće vas spisak...

Vladimir Jovović još nije potpisao za Crvenu zvezdu, a kad će - ne zna se.

Fudbal 29.01.2015 | 00:15
Čitav tim Grobara igrao za Zvezdu! Iznenadiće vas spisak...

Slučajno ili ne, do zastoja u prelasku najboljeg igrača Crne Gore nastalo je kad se na Fejsbuku otkrilo da je navijač Partizana i da gleda utakmice košarkaša.

U Zvezdi kažu da je zapelo sa Sutjeskom, Nikšićani ga ne puštaju bez garancije plaćanja. Kako god, jasno je da “delije” neće žaliti ako se transfer izjalovi, iako je reč o kreativnom vezisti sa moćnom levicom.

Ako ipak dođe, bio bi samo jedan u nizu simpatizera crno-belih u dresu rivala.

- Kao klinac u Užicu bio sam veliki partizanovac, pa šta! Kasnije sam prešao u Zvezdu i srećan sam zbog toga, jer mi je ona odredila čitav život - kaže za “Blic” Milovan Đorić, nekadašnji bek Zvezdine generacije sa najviše domaćih trofeja.
Njegova pripadnost bila je poznata i ljudima koji su došli da ga angažuju.

- Miljan Miljanić je došao u moju kuću i rekao: “Znamo za koga navijaš, ali to nam ne smeta. Želimo da igraš u Zvezdi”, pa nisam imao šta da razmišljam. Bio mi je to potez života.

Drama koja danas prati prelaske sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda Đoriću je nepojmljiva.

- Sve je to zbog straha od navijača! A ja kao Zvezdin prvotimac nikad nisam upoznao nijednog. Njihovo je bilo da kupe kartu i navijaju, a naše da pobeđujemo. Nije bilo mešanja, a pogotovo uticaja na klub.

Reči zemljaka potvrđuje i Milovan Rajevac, takođe bivši igrač Zvezde.

- U Čajetini se znalo da brat i ja navijamo za Partizan. Ali, ljubav je jedno, a posao drugo - kaže on.

Posle svega...

- Još volim Partizan, ali ne mogu da ne volim Zvezdu. Jeo sam njen hleb i to se ne zaboravlja.

Vremena su se promenila, o čemu svedoči ljutnja Partizanovog asa Saše Ilića na informacije sa nekih sajtova da je bio naklonjen Zvezdi.

- Ne znam otkud ta glupost, pa ja sam u Partizanu od osme godine! Kad sam to mogao da navijam za rivala - pitao je Ilić.

Transfere u komšiluk pratila je velika buka - još od davnog prelaska Velibora Vasovića, simbola crno-belih. Čudo je bilo i kad su Ivić i Kovačević iz Zrenjanina otišli drugim smerom. Do Nikole Žigića koji se nekad divio Kežmanu.

Čačani su pričali da je Darko Lazović bio crno-beli, što je on demantovao, a sada je najskuplji igrač u timu Nenada Lalatovića.

Letošnji prelazak Miloša Bosančića u Zvezdu bio je pod upitnikom zato što je igrao u svim kategorijama Partizana iako nije krio da mu je srce crveno-belo. Čak je na mobilnom telefonu instalirao Zvezdinu pesmu kao pozivni signal, što su otkrili tadašnji saigrači.

Prelaskom u ekipu šampiona ispunio je davnu želju, a “delije” su ga na kraju prihvatile.

Nenad Bjeković koji se kao igrač, trener i direktor proslavio u Partizanu, u rodnom Lazarevu navijao je za Zvezdu! O tome svedoči njegova izjava iz „Tempa“, najtiražnijeg nedeljnika u bivšoj Jugoslaviji, od 15. januara 1969, pod naslovom „Navijam za Zvezdu, zavoleo sam Partizan“, koju nikad nije demantovao.

“Grobari”, a igrali na Marakani
1963-64. Velibor Vasović
1967-73. Milovan Đorić
1977-78. Milovan Rajevac
1991-94. Ilija Ivić
1994-96. Darko Kovačević
1999-2005. Marjan Marković
2003-06. Nikola Žigić
2009-? Darko Lazović
2011-14. Jovan Krneta

Komentari / 0

Ostavite komentar