Фонд солидарности скупио 42 милиона

Фонд солидарности Републике Српске, УНДП и локалне заједнице ће заједнички обезбиједити смјештај за 150 породица које су у прошлогодишњим поплавама изгубиле дом. Градиће се нови објекти по принципу двије трећине средстава обезбједити фонд, једну трећину УНДП, а земљиште за изградњу локалне заједнице.

Република Српска 28.01.2015 | 16:00
Фонд солидарности скупио 42 милиона

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да ће за изградњу нових објеката бити потребно 10 милиона КМ, од чега ће двије трећине обезбиједити Фонд, једну трећину УНДП, а локалне заједнице локацију, потребне дозволе, прикључке и изградњу темеља. Тегелтија је навео да ће објекти бити величине од 36 до 60 метара квадратних, у зависности од броја чланова домаћинства.

Наводећи да је до краја прошле године из доприноса солидарности у Фонд прикупљено више од 42 милиона КМ, Тегелтија је рекао да се средства из Фонда троше на основу одлуке Управног одбора и да су до сада углавном била усмјерена за плаћање предузећима која су испоручила грађанима робу посредством платних картица.

Сличан пројекат ће бити завршен и у Федерацији.

Фонд „Дијаспора за матицу" из Београда донирао је 250.000 евра за поплављене, који ће бити распоређени у пет општина: Шамац, Челинац, Зворник, Нови Град и Лопаре. Укупна вриједност до сада подијељених ваучера у Српској је 84 милиона марака.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

теглиц

28.01.2015 15:14

Паре иду опстинама гје је СНСД на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

28.01.2015 15:51

Који црни фонд солидарности како вас није срамота. Увели сте СОЛИДАРНИ ДОПРИНОС НА СТЕТУ РАДНИКА и сваки мјесец се одбија по 1,5 посто од плате сваком раднику а раднике наравно нико није ни питао дали це пристати на то. Јос смо се сви добровољно одрекли по једне дневнице и то алал било ако су те паре отисле у праве руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

28.01.2015 15:51

Укупно је добра прица око санирања поплава. Како је све оно изгледало у мају, мислио сам да се нецемо опоравити 10 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

28.01.2015 20:31

Њихово уводјење солидарног пореза је незаконито. То што држава не може помоћи поплављене, знак је да је иста потпуно пропала. Продају трезорске записе да би се још који мјесец одржали на власт а онда слиједи потпуни крах. Сви који имају пара у банкама, остаће без њих. Можда је то и поштено јер су их се ионако незаконито дочепали у протеклих 20 година пљачке и деструкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

29.01.2015 07:11

Власт не ваља кад одмаже,а поготово кад помаже...

ОДГОВОРИТЕ