Fond solidarnosti skupio 42 miliona

Fond solidarnosti Republike Srpske, UNDP i lokalne zajednice će zajednički obezbijediti smještaj za 150 porodica koje su u prošlogodišnjim poplavama izgubile dom. Gradiće se novi objekti po principu dvije trećine sredstava obezbjediti fond, jednu trećinu UNDP, a zemljište za izgradnju lokalne zajednice.

Republika Srpska 28.01.2015 | 16:00
Fond solidarnosti skupio 42 miliona

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će za izgradnju novih objekata biti potrebno 10 miliona КM, od čega će dvije trećine obezbijediti Fond, jednu trećinu UNDP, a lokalne zajednice lokaciju, potrebne dozvole, priključke i izgradnju temelja. Tegeltija je naveo da će objekti biti veličine od 36 do 60 metara kvadratnih, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Navodeći da je do kraja prošle godine iz doprinosa solidarnosti u Fond prikupljeno više od 42 miliona КM, Tegeltija je rekao da se sredstva iz Fonda troše na osnovu odluke Upravnog odbora i da su do sada uglavnom bila usmjerena za plaćanje preduzećima koja su isporučila građanima robu posredstvom platnih kartica.

Sličan projekat će biti završen i u Federaciji.

Fond „Dijaspora za maticu" iz Beograda donirao je 250.000 evra za poplavljene, koji će biti raspoređeni u pet opština: Šamac, Čelinac, Zvornik, Novi Grad i Lopare. Ukupna vrijednost do sada podijeljenih vaučera u Srpskoj je 84 miliona maraka.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

teglic

28.01.2015 15:14

Pare idu opstinama gje je SNSD na vlasti!

ODGOVORITE
Name

gacko

28.01.2015 15:51

Koji crni fond solidarnosti kako vas nije sramota. Uveli ste SOLIDARNI DOPRINOS NA STETU RADNIKA i svaki mjesec se odbija po 1,5 posto od plate svakom radniku a radnike naravno niko nije ni pitao dali ce pristati na to. Jos smo se svi dobrovoljno odrekli po jedne dnevnice i to alal bilo ako su te pare otisle u prave ruke.

ODGOVORITE
Name

Realno

28.01.2015 15:51

Ukupno je dobra prica oko saniranja poplava. Kako je sve ono izgledalo u maju, mislio sam da se necemo oporaviti 10 godina.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

28.01.2015 20:31

Njihovo uvodjenje solidarnog poreza je nezakonito. To što država ne može pomoći poplavljene, znak je da je ista potpuno propala. Prodaju trezorske zapise da bi se još koji mjesec održali na vlast a onda slijedi potpuni krah. Svi koji imaju para u bankama, ostaće bez njih. Možda je to i pošteno jer su ih se ionako nezakonito dočepali u proteklih 20 godina pljačke i destrukcije.

ODGOVORITE
Name

simo

29.01.2015 07:11

Vlast ne valja kad odmaže,a pogotovo kad pomaže...

ODGOVORITE