Лалатовић: Задовољан до сада урађеним!

"Нису ово били Бог зна какви противници, али намерно нисам хтео да нам после месец дана паузе и седам дана тренирања први ривал буде, на пример, Марибор", каже тренер Црвене звезде.

Фудбал 28.01.2015 | 22:00
Лалатовић: Задовољан до сада урађеним!

Фудбалери Црвене звезде у среду се враћају у Београд, чиме ће окончати прву фазу припрема за пролећни део сезоне.

Најтеже је прошло.

После десет дана јаких тренинга за стицање кондиције, углавном два пута дневно, црвено-белима предстоји краћи одмор, а онда пут у Турску где ће од 1. фебруара увежбавати тактичке замисли тренера Ненада Лалатовића и његовог стручног штаба.

"Стоички су играчи поднели ове три напорне недеље и битно је да су припреме прошле без већих повреда. Имамо само Паркера који је мало натегао предњу ложу, али то је кратка пауза", задовољно је констатовао Лалатовић.

Током боравка у Словенији, црвено-бели су савладали друголигаше Толмин (3:0) и Анкаран (3:1), као и вицешампиона Копер (1:0).

"Нису ово били Бог зна какви противници, али намерно нисам хтео да нам после месец дана паузе и седам дана тренирања први ривал буде, на пример, Марибор. Како појачавамо ритам, тако појачавамо и противнике".

Што се тиче меча играног у уторак, Лалатовић је рекао:

"Могу да будем јако задовољан игром у оба полувремена, јер смо имали најјачу проверу у ове три утакмице у Словенији. Постигли смо гол и имали још три-четири стопостотне шансе, а сачували смо своју мрежу. Оно што ме радује јесте то како су играчи стајали на терену. Одиграли су утакмицу из великог напора, после кондиционог тренинга, а имали смо висок пресинг, имали посед лопте, завршавали акције са три-четири играча у шеснаестерцу противника...".

У претходне три утакмице Лалатовић је мењао комплетан тим за друго полувреме, док ће у Турској играчи имати већу минутажу.

"У Турској ћемо за 14 дана одиграти шест утакмица и планирам да већина играча одигра једном 45 минута и три меча по 90".

Тренер црвено-белих истакао је да је задовољан новим играчима у тиму - Луковићем, Анђелковићем, Цветковићем, Стојановићем и Паркером.

"Салами је нажалост остао у Београду, али је радио по мом програму који сам оставио тренеру Момчиловићу. Чуо сам се са њим пар пута, каже ми да је сјајно поднео напорне тренинге, одиграо је једну утакмицу за омладинце и постигао погодак. Чуо сам да се добро кретао... Надам се да смо погодили са појачањима ове зиме", прижељкује Лалатовић чија екипа ће на пролеће покушати да надокнади шест бодова заостатка за Партизаном.

Коментари / 0

Оставите коментар