Lalatović: Zadovoljan do sada urađenim!

"Nisu ovo bili Bog zna kakvi protivnici, ali namerno nisam hteo da nam posle mesec dana pauze i sedam dana treniranja prvi rival bude, na primer, Maribor", kaže trener Crvene zvezde.

Fudbal 28.01.2015 | 22:00
Lalatović: Zadovoljan do sada urađenim!

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu se vraćaju u Beograd, čime će okončati prvu fazu priprema za prolećni deo sezone.

Najteže je prošlo.

Posle deset dana jakih treninga za sticanje kondicije, uglavnom dva puta dnevno, crveno-belima predstoji kraći odmor, a onda put u Tursku gde će od 1. februara uvežbavati taktičke zamisli trenera Nenada Lalatovića i njegovog stručnog štaba.

"Stoički su igrači podneli ove tri naporne nedelje i bitno je da su pripreme prošle bez većih povreda. Imamo samo Parkera koji je malo nategao prednju ložu, ali to je kratka pauza", zadovoljno je konstatovao Lalatović.

Tokom boravka u Sloveniji, crveno-beli su savladali drugoligaše Tolmin (3:0) i Ankaran (3:1), kao i vicešampiona Koper (1:0).

"Nisu ovo bili Bog zna kakvi protivnici, ali namerno nisam hteo da nam posle mesec dana pauze i sedam dana treniranja prvi rival bude, na primer, Maribor. Kako pojačavamo ritam, tako pojačavamo i protivnike".

Što se tiče meča igranog u utorak, Lalatović je rekao:

"Mogu da budem jako zadovoljan igrom u oba poluvremena, jer smo imali najjaču proveru u ove tri utakmice u Sloveniji. Postigli smo gol i imali još tri-četiri stopostotne šanse, a sačuvali smo svoju mrežu. Ono što me raduje jeste to kako su igrači stajali na terenu. Odigrali su utakmicu iz velikog napora, posle kondicionog treninga, a imali smo visok presing, imali posed lopte, završavali akcije sa tri-četiri igrača u šesnaestercu protivnika...".

U prethodne tri utakmice Lalatović je menjao kompletan tim za drugo poluvreme, dok će u Turskoj igrači imati veću minutažu.

"U Turskoj ćemo za 14 dana odigrati šest utakmica i planiram da većina igrača odigra jednom 45 minuta i tri meča po 90".

Trener crveno-belih istakao je da je zadovoljan novim igračima u timu - Lukovićem, Anđelkovićem, Cvetkovićem, Stojanovićem i Parkerom.

"Salami je nažalost ostao u Beogradu, ali je radio po mom programu koji sam ostavio treneru Momčiloviću. Čuo sam se sa njim par puta, kaže mi da je sjajno podneo naporne treninge, odigrao je jednu utakmicu za omladince i postigao pogodak. Čuo sam da se dobro kretao... Nadam se da smo pogodili sa pojačanjima ove zime", priželjkuje Lalatović čija ekipa će na proleće pokušati da nadoknadi šest bodova zaostatka za Partizanom.

Komentari / 0

Ostavite komentar