Зворник: Мост добар само пред изборе

Мост на Дрини, који спаја Зворник у Републици Српској и Мали Зворник у Србији, и који је више од две деценије само пешачки, иначе задужбина краља Александра Карађорђевића, подигнут 1929. године, и после силних обећања бивших локалних власти у катастрофалном је стању, уверила се лично и екипа "Новости".

Република Српска 28.01.2015 | 11:58
Зворник: Мост добар само пред изборе

Уочи локалних избора, најмање четири пута, политичари са обе обале Дрине обећавали су "на сва звона", да је "потпуно решено" питање санације гвоздене грађевине из прве половине прошлог века, али кад су се сабрали гласови, све је остало по старом. На више места грађевина је "прогледала", па је велико питање колико је мост безбедан и за пешаке, посебно кад падне мрак.

- Много времена пропуштено је да се ова важна грађевина доведе у ред, а обећања са леве обале Дрине показала су се потпуно нереалним - каже Зворничанин Бранко Грујић.

Овај мост је деценијама био симбол лепоте, заједништва и веза људи са две обале Дрине, а данас је ругло. Прича и обећања је преко главе. До озбиљнијег рада, могли би надлежни у Републици Српској и локалној власти бар да реше критичне тачке. Опет су нам све очи упрте у матицу, која се у мају нашла у невиђеним мукама, као и малозворнички крај.

КЛИЗИШТЕ

Пре неколико месеци локални представници Малог Зворника обелоданили су да имају готов пројекат за реконструкцију, који је предат надлежнима у држави за корекције. Држава Србија је преузела обавезу да санира клизиште, које је у мају напунило "пола корита" реке. Клизиште је, у међувремену, стављено под контролу, а кад се заврше послови саобраћај на магистралном путу Лозница - Мали Зворник - Љубовија, почеће да се одвија у оба правца.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алибабабаи25сарми

28.01.2015 11:48

Недавно је, један блавор из зворницке опстинске управе, изјавио у резимским новинама да су ресили проблем осветљења, постављањем сијалица (цитај лустера) на мост. Тако и овај Грујиц, само лупета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА П

28.01.2015 13:31

КОЛИКО СЕ САМО ПОТРОШИЛО ОКО МОСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мојсије са истока

28.01.2015 13:41

Тих десетак сијалица или лустера су их званицно костали око 4.500 марака, па ви замислите како то сљасти

ОДГОВОРИТЕ