Zvornik: Most dobar samo pred izbore

Most na Drini, koji spaja Zvornik u Republici Srpskoj i Mali Zvornik u Srbiji, i koji je više od dve decenije samo pešački, inače zadužbina kralja Aleksandra Karađorđevića, podignut 1929. godine, i posle silnih obećanja bivših lokalnih vlasti u katastrofalnom je stanju, uverila se lično i ekipa "Novosti".

Republika Srpska 28.01.2015 | 11:58
Zvornik: Most dobar samo pred izbore

Uoči lokalnih izbora, najmanje četiri puta, političari sa obe obale Drine obećavali su "na sva zvona", da je "potpuno rešeno" pitanje sanacije gvozdene građevine iz prve polovine prošlog veka, ali kad su se sabrali glasovi, sve je ostalo po starom. Na više mesta građevina je "progledala", pa je veliko pitanje koliko je most bezbedan i za pešake, posebno kad padne mrak.

- Mnogo vremena propušteno je da se ova važna građevina dovede u red, a obećanja sa leve obale Drine pokazala su se potpuno nerealnim - kaže Zvorničanin Branko Grujić.

Ovaj most je decenijama bio simbol lepote, zajedništva i veza ljudi sa dve obale Drine, a danas je ruglo. Priča i obećanja je preko glave. Do ozbiljnijeg rada, mogli bi nadležni u Republici Srpskoj i lokalnoj vlasti bar da reše kritične tačke. Opet su nam sve oči uprte u maticu, koja se u maju našla u neviđenim mukama, kao i malozvornički kraj.

KLIZIŠTE

Pre nekoliko meseci lokalni predstavnici Malog Zvornika obelodanili su da imaju gotov projekat za rekonstrukciju, koji je predat nadležnima u državi za korekcije. Država Srbija je preuzela obavezu da sanira klizište, koje je u maju napunilo "pola korita" reke. Klizište je, u međuvremenu, stavljeno pod kontrolu, a kad se završe poslovi saobraćaj na magistralnom putu Loznica - Mali Zvornik - Ljubovija, počeće da se odvija u oba pravca.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Alibababai25sarmi

28.01.2015 11:48

Nedavno je, jedan blavor iz zvornicke opstinske uprave, izjavio u rezimskim novinama da su resili problem osvetljenja, postavljanjem sijalica (citaj lustera) na most. Tako i ovaj Grujic, samo lupeta.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA P

28.01.2015 13:31

KOLIKO SE SAMO POTROŠILO OKO MOSTA.

ODGOVORITE
Name

mojsije sa istoka

28.01.2015 13:41

Tih desetak sijalica ili lustera su ih zvanicno kostali oko 4.500 maraka, pa vi zamislite kako to sljasti

ODGOVORITE