АО: Ноле сигуран и убједљив против Раонића!

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале Аустралијан опена, савладавши у четвртфиналу Канађанина рођеног у Подгорици, Милоша Раонића, са 7:6(5), 6:4, 6:2, па ће се после ове двосатне лекције за пласман у финале борити против браниоца титуле, Станисласа Вавринке. Тај дуел је на програму у петак у преподневним сатима по средњеевропском времену.

Тенис 28.01.2015 | 12:00
АО: Ноле сигуран и убједљив против Раонића!

Најбољи играч света је и пети пут у каријери савладао Раонића, коме је пресудио и маестралномо игром са основне линије, али и искуством - било је ово 24. узастопно гренд слем четвртфинале за Ђоковића, који још увек не зна за пораз од овог ривала.

Ипак, није било лако против момка који шаље "громове" када сервира. А било је и таквих удараца који су слали лоптицу преко 220 километара на сат. Ђоковић је неретко морао да живи са чињеницом да ни не стиже до лоптице, а када би добро проценио где ће она ићи, е - онда су настајали проблеми за супарника.

Након што је у два гема првог сета пропустио по две брејк шансе, Ђоковић је маестрално заиграо у тај-брејку. У њему је чак и његов тренер Борис Бекер проговорио српски, вичући "'Ајдемо!" после мајсторије на основној линији (потпуна дефанзива, трк у десно, и савршена, неодбрањива дијагонала), па ни грешка судија којом је Раонић анулирао прву сет лопту, а онда и другу, није омела Ђоковића да освоји ту деоницу.

На крилима тог успеха направио је једним прелепим форхенд "пасинг шотом" брејк на старту другог сета и тако утро пут ка успеху. Раонић јесте доминирао у својим преосталим сервис-гемовима који су потом уследили, но ни један једини пут није успео да припрети Ђоковићу, чије је самопуздање расло паралелно са његовим бравурама у гемовима у којима је сервирао.

Трећа деоница је тако дошла на ред, а у њој је Ђоковић после првог сервис-гема, у коме је није допустио ни поен ривалу, изградио 0:40 на Раонићеве сервисе и онда дочекао предугачку дијагоналу ривала, за вођство од 2:0 у гемовима. Такву предност, толико распожени Новак, који је одушевљавао мелбурнску и публику широм света новим тениским чаролијама, није прокоцкао. Уз бравуре попут стизања "скраћених" лоптица ка којима многи не би ни потрчали - а онда, не само стизањем, већ и поентирањем из "шпаге", дигли су навијаче на ноге, а Бекер... Бекер више није причао српски. Само се смешкао и аплаузом поздрављао такав наступ најбољег на свету.

А наредни ће Новак имати против Станисласа Вавринке, браниоца титуле, који је прошле године елиминисао Ђоковића у четвртфиналу (2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7) и потом освојио трофеј у Мелбурну. Ноле му је за то узвратио на завршном Мастерсу, у Лондону је било 6:3, 6:0, чиме је поправио свој учинак против овог Швајцарца, тренутно четвртог на свету, на импресивних 16:3.

Коментари / 0

Оставите коментар