AO: Nole siguran i ubjedljiv protiv Raonića!

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena, savladavši u četvrtfinalu Kanađanina rođenog u Podgorici, Miloša Raonića, sa 7:6(5), 6:4, 6:2, pa će se posle ove dvosatne lekcije za plasman u finale boriti protiv branioca titule, Stanislasa Vavrinke. Taj duel je na programu u petak u prepodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu.

Tenis 28.01.2015 | 12:00
AO: Nole siguran i ubjedljiv protiv Raonića!

Najbolji igrač sveta je i peti put u karijeri savladao Raonića, kome je presudio i maestralnomo igrom sa osnovne linije, ali i iskustvom - bilo je ovo 24. uzastopno grend slem četvrtfinale za Đokovića, koji još uvek ne zna za poraz od ovog rivala.

Ipak, nije bilo lako protiv momka koji šalje "gromove" kada servira. A bilo je i takvih udaraca koji su slali lopticu preko 220 kilometara na sat. Đoković je neretko morao da živi sa činjenicom da ni ne stiže do loptice, a kada bi dobro procenio gde će ona ići, e - onda su nastajali problemi za suparnika.

Nakon što je u dva gema prvog seta propustio po dve brejk šanse, Đoković je maestralno zaigrao u taj-brejku. U njemu je čak i njegov trener Boris Beker progovorio srpski, vičući "'Ajdemo!" posle majstorije na osnovnoj liniji (potpuna defanziva, trk u desno, i savršena, neodbranjiva dijagonala), pa ni greška sudija kojom je Raonić anulirao prvu set loptu, a onda i drugu, nije omela Đokovića da osvoji tu deonicu.

Na krilima tog uspeha napravio je jednim prelepim forhend "pasing šotom" brejk na startu drugog seta i tako utro put ka uspehu. Raonić jeste dominirao u svojim preostalim servis-gemovima koji su potom usledili, no ni jedan jedini put nije uspeo da pripreti Đokoviću, čije je samopuzdanje raslo paralelno sa njegovim bravurama u gemovima u kojima je servirao.

Treća deonica je tako došla na red, a u njoj je Đoković posle prvog servis-gema, u kome je nije dopustio ni poen rivalu, izgradio 0:40 na Raonićeve servise i onda dočekao predugačku dijagonalu rivala, za vođstvo od 2:0 u gemovima. Takvu prednost, toliko raspoženi Novak, koji je oduševljavao melburnsku i publiku širom sveta novim teniskim čarolijama, nije prokockao. Uz bravure poput stizanja "skraćenih" loptica ka kojima mnogi ne bi ni potrčali - a onda, ne samo stizanjem, već i poentiranjem iz "špage", digli su navijače na noge, a Beker... Beker više nije pričao srpski. Samo se smeškao i aplauzom pozdravljao takav nastup najboljeg na svetu.

A naredni će Novak imati protiv Stanislasa Vavrinke, branioca titule, koji je prošle godine eliminisao Đokovića u četvrtfinalu (2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7) i potom osvojio trofej u Melburnu. Nole mu je za to uzvratio na završnom Mastersu, u Londonu je bilo 6:3, 6:0, čime je popravio svoj učinak protiv ovog Švajcarca, trenutno četvrtog na svetu, na impresivnih 16:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar