Припреме: Катаи за нову побједу Звезде!

Фудбалери Црвене звезде остварили су трећу победу на припремама у Словенији, минималним резултатом славили су против Копера на Бонифику.

Фудбал 27.01.2015 | 19:20
Припреме: Катаи за нову побједу Звезде!

Победили су друголигаше Толмин (3:0) и Анкаран (3:1), а онда и прволигаша.

Фудбалери Црвене звезде у Копру одиграли су против истоименог клуба, актуелног вицешампиона, а тренутно седмопласираног на табели словеначког првенства последњи пријатељски меч у првој фази припрема. И победили 1:0.
Тренер Ненад Лалатовић од првог минута на терен је послао већину играча који су и у претходне две утакмице били стартери. Изостали су само одсутни Џошуа Паркер, место нападача заузео је Лука Јовић, и Саво Павићевић, којег је заменио Дарко Лазић.

Млади штопер имао је посебан мотив у овом мечу, јер су га гледали представници белгијског Гента. Већ неко време се прича о његовом одласку, па је можда коначно и дошао тренутак за трансфер. Сазнаћемо ускоро...

Утакмица на стадиону Боњифика играна је пред око 2.000 гледалаца, који у првом полувремену нису имали много тога да виде. Нешто конкретније шансе имао је Копер, тачније - једну, када је Пучко био сам пред Рајковићем, али је слабо шутирао па је голман црвено-белих успешно интервенисао.

Осим у тој акцији, Звездина одбрана деловала је прилично сигурно, међутим, напад није био довољно креативан. Имали су гости офанзиву и већи посед лопте, али је изостао завршни пас. Тек два пута, после продора Лазовића и Анђелковића успели су гости да запрете. Први пут у два наврата, Стојановић и Јовић, а онда и само Јовић ударцем главом, али без велике опасности по гол домаћих.Из једне гужве покушао је и Гаврић, међутим, непрецизно.

Друго полувреме почело је одлично по госте из Београда. Прошла су само два минута када је Аврамовски одличном лоптом у простор проиграоАлександра Катаија, који је искоса по десној страни, са десетак метара, довео Звезду у предност. Био је то његов други погодак ове зиме у Словенији.

Исто толико постигао је и Марко Грујић, а по једном су се у стрелце уписали Паркер, Гаврић и Јовић.
Близу 2:0 гости су били у 62. минуту, али је "бомбу" младог Михаила Ристића са двадесетак метара зауставила пречка.

Што се тиче тактичког дела, у игри црвено-белих видљив је био умор, као и квалитетнији отпор ривала у односу на претходне две провере.

Одбрана је деловала углавном сигурно (у то рачунамо и голмане, посебно Кахримама који је имао две "параде") и у првом и у другом полувремену, међутим, у офанзивним акцијама екипа се и није баш кретала "галопом". Више "касом", па није било много шанси за погодак.

За разлику од претходне две утакмице Ненад Гаврић је уместо на десном крилу играо прво полувреме уз леву аут-линију, док је Михаило Ристић уместо у средини, овај пут играо као десно крило у других 45 минута.

Млади везиста црвено-белих поред сјајног шута из којег је погодио пречку истакао се и са неколико добрих продора, али је пет минута пре краја морао у свлачионицу због искључења. Ристић је прво добио жути картон када је зауставио контранапад домаћег тима, а потом и због оштрог старта.

Црвено-бели се у среду враћају у Београд, а потом 1. фебруара путују у Турску где их чекају теже провере против Олимипије, БАТЕ Борисова, Рубина из Ростова, Терека...

Коментари / 0

Оставите коментар