Pripreme: Katai za novu pobjedu Zvezde!

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su treću pobedu na pripremama u Sloveniji, minimalnim rezultatom slavili su protiv Kopera na Bonifiku.

Fudbal 27.01.2015 | 19:20
Pripreme: Katai za novu pobjedu Zvezde!

Pobedili su drugoligaše Tolmin (3:0) i Ankaran (3:1), a onda i prvoligaša.

Fudbaleri Crvene zvezde u Kopru odigrali su protiv istoimenog kluba, aktuelnog vicešampiona, a trenutno sedmoplasiranog na tabeli slovenačkog prvenstva poslednji prijateljski meč u prvoj fazi priprema. I pobedili 1:0.
Trener Nenad Lalatović od prvog minuta na teren je poslao većinu igrača koji su i u prethodne dve utakmice bili starteri. Izostali su samo odsutni Džošua Parker, mesto napadača zauzeo je Luka Jović, i Savo Pavićević, kojeg je zamenio Darko Lazić.

Mladi štoper imao je poseban motiv u ovom meču, jer su ga gledali predstavnici belgijskog Genta. Već neko vreme se priča o njegovom odlasku, pa je možda konačno i došao trenutak za transfer. Saznaćemo uskoro...

Utakmica na stadionu Bonjifika igrana je pred oko 2.000 gledalaca, koji u prvom poluvremenu nisu imali mnogo toga da vide. Nešto konkretnije šanse imao je Koper, tačnije - jednu, kada je Pučko bio sam pred Rajkovićem, ali je slabo šutirao pa je golman crveno-belih uspešno intervenisao.

Osim u toj akciji, Zvezdina odbrana delovala je prilično sigurno, međutim, napad nije bio dovoljno kreativan. Imali su gosti ofanzivu i veći posed lopte, ali je izostao završni pas. Tek dva puta, posle prodora Lazovića i Anđelkovića uspeli su gosti da zaprete. Prvi put u dva navrata, Stojanović i Jović, a onda i samo Jović udarcem glavom, ali bez velike opasnosti po gol domaćih.Iz jedne gužve pokušao je i Gavrić, međutim, neprecizno.

Drugo poluvreme počelo je odlično po goste iz Beograda. Prošla su samo dva minuta kada je Avramovski odličnom loptom u prostor proigraoAleksandra Kataija, koji je iskosa po desnoj strani, sa desetak metara, doveo Zvezdu u prednost. Bio je to njegov drugi pogodak ove zime u Sloveniji.

Isto toliko postigao je i Marko Grujić, a po jednom su se u strelce upisali Parker, Gavrić i Jović.
Blizu 2:0 gosti su bili u 62. minutu, ali je "bombu" mladog Mihaila Ristića sa dvadesetak metara zaustavila prečka.

Što se tiče taktičkog dela, u igri crveno-belih vidljiv je bio umor, kao i kvalitetniji otpor rivala u odnosu na prethodne dve provere.

Odbrana je delovala uglavnom sigurno (u to računamo i golmane, posebno Kahrimama koji je imao dve "parade") i u prvom i u drugom poluvremenu, međutim, u ofanzivnim akcijama ekipa se i nije baš kretala "galopom". Više "kasom", pa nije bilo mnogo šansi za pogodak.

Za razliku od prethodne dve utakmice Nenad Gavrić je umesto na desnom krilu igrao prvo poluvreme uz levu aut-liniju, dok je Mihailo Ristić umesto u sredini, ovaj put igrao kao desno krilo u drugih 45 minuta.

Mladi vezista crveno-belih pored sjajnog šuta iz kojeg je pogodio prečku istakao se i sa nekoliko dobrih prodora, ali je pet minuta pre kraja morao u svlačionicu zbog isključenja. Ristić je prvo dobio žuti karton kada je zaustavio kontranapad domaćeg tima, a potom i zbog oštrog starta.

Crveno-beli se u sredu vraćaju u Beograd, a potom 1. februara putuju u Tursku gde ih čekaju teže provere protiv Olimipije, BATE Borisova, Rubina iz Rostova, Tereka...

Komentari / 0

Ostavite komentar