Милан довео два велика појачања!

Рома прихватила понуду за нападача, московски Спартак им позајмио дефанзивца.

Фудбал 28.01.2015 | 08:40
Милан довео два велика појачања!

Коначно Милан! Росонери су у једном дану добили два појачања!

Вишедневно скенирање тржишта и покушаји на све стране да се дође до што јефтинијег, а квалитетног појачања су уродили плодом. Матија Дестро и Салваторе Бокети стижу у Милан. Адријано Галијани је данас завршио оба посла.

Неколико дана су трајали преговори Милана и Роме око Матије Дестра, а највећа кочница је био млади нападач који је желео да остане у Роми бог чега је и одбио богату понуду Волфсбурга. Међутим, када је Рома завршила све око довођења Луиза Адријана из Шахтјора било је јасно да је Дестро вишак на Олимпику.

У исто време Рома је преговарала са Миланом и Тотенхемом. Дестро био велика жеља Тотенхемовог директора и некадашњег функционера Роме, Франка Балдинија. Лондонски Певци су били у игри све до данас. Њихова понуда је гласила 23 милиона евра, али та понуда је укључивала и долазак Влада Кирикеша за којег је Рома била заинтересована. Рекло би се идеална комбинација за Рому? Ипак, не! Тотенхем је преценио Кирикеша иако још није процурео у јавност податак о вредности на коју је Балдини проценио Кирикеша. Рома је одустала и завршила преговоре са Миланом.

Галијани је успео да добије Дестра на позајмицу са правом обавезног откупа уговора. Милан ће за позајмицу Дестра платити 700.000 евра плус још 15.5000.000 евра наредног лета за откуп уговора. Остаје још да нападач усагаласи детаље са Галијанијем, али то не би требало да буде проблем пошто је Дестров менаџер Клаудио Виђорели данас одржао састанак са Милановим трансфер гуруом и добио задовољавајућу понуду. Дестро ће сутра обавити лекарске прегледе у Милану.

Поред Дестра у нападу, Милан је добио појачање и у одбрани. Из московског Спартака на Сан Сиро стиже Салватрое Бокети, некадашњи италијански репрезентативац који је пао у други план после селидбе у Русију где је пре Спартака играо за Рубин. Бокети долази на позајмицу до краја сезоне после чега ће два клуба разговоарати о откупу његовог уговора који траје до 2016. године.

То не би требало да буде све што се тиче појачања у Милану ове сезоне. Очекује се да до краја прелазног рока Галијани доведе једног левог бека и можда Адела Тарабта са којим су данас опет успостављени контакти.

Коментари / 0

Оставите коментар