Milan doveo dva velika pojačanja!

Roma prihvatila ponudu za napadača, moskovski Spartak im pozajmio defanzivca.

Fudbal 28.01.2015 | 08:40
Milan doveo dva velika pojačanja!

Konačno Milan! Rosoneri su u jednom danu dobili dva pojačanja!

Višednevno skeniranje tržišta i pokušaji na sve strane da se dođe do što jeftinijeg, a kvalitetnog pojačanja su urodili plodom. Matija Destro i Salvatore Boketi stižu u Milan. Adrijano Galijani je danas završio oba posla.

Nekoliko dana su trajali pregovori Milana i Rome oko Matije Destra, a najveća kočnica je bio mladi napadač koji je želeo da ostane u Romi bog čega je i odbio bogatu ponudu Volfsburga. Međutim, kada je Roma završila sve oko dovođenja Luiza Adrijana iz Šahtjora bilo je jasno da je Destro višak na Olimpiku.

U isto vreme Roma je pregovarala sa Milanom i Totenhemom. Destro bio velika želja Totenhemovog direktora i nekadašnjeg funkcionera Rome, Franka Baldinija. Londonski Pevci su bili u igri sve do danas. Njihova ponuda je glasila 23 miliona evra, ali ta ponuda je uključivala i dolazak Vlada Kirikeša za kojeg je Roma bila zainteresovana. Reklo bi se idealna kombinacija za Romu? Ipak, ne! Totenhem je precenio Kirikeša iako još nije procureo u javnost podatak o vrednosti na koju je Baldini procenio Kirikeša. Roma je odustala i završila pregovore sa Milanom.

Galijani je uspeo da dobije Destra na pozajmicu sa pravom obaveznog otkupa ugovora. Milan će za pozajmicu Destra platiti 700.000 evra plus još 15.5000.000 evra narednog leta za otkup ugovora. Ostaje još da napadač usagalasi detalje sa Galijanijem, ali to ne bi trebalo da bude problem pošto je Destrov menadžer Klaudio Viđoreli danas održao sastanak sa Milanovim transfer guruom i dobio zadovoljavajuću ponudu. Destro će sutra obaviti lekarske preglede u Milanu.

Pored Destra u napadu, Milan je dobio pojačanje i u odbrani. Iz moskovskog Spartaka na San Siro stiže Salvatroe Boketi, nekadašnji italijanski reprezentativac koji je pao u drugi plan posle selidbe u Rusiju gde je pre Spartaka igrao za Rubin. Boketi dolazi na pozajmicu do kraja sezone posle čega će dva kluba razgovoarati o otkupu njegovog ugovora koji traje do 2016. godine.

To ne bi trebalo da bude sve što se tiče pojačanja u Milanu ove sezone. Očekuje se da do kraja prelaznog roka Galijani dovede jednog levog beka i možda Adela Tarabta sa kojim su danas opet uspostavljeni kontakti.

Komentari / 0

Ostavite komentar