Ренџерс заложио грб за дугове!

Шкотски великан Ренџерс никако да изађе из финансијских тешкоћа због којих је избачен из елитног ранга шкотског фудбала.

Фудбал 28.01.2015 | 08:20
Ренџерс заложио грб за дугове!

Ренџерс је позајмио 10 милиона фунти од власника Њукасла Мајка Ешлија, а у извештају Лондонске берзе се наводи да је разлог томе све мања посета на „Ајброксу“.

"Финансијско стање компаније је лоше већ месецима због све мањих посета утакмицама него што је очекивано. Директори су срезали неке трошкове, али је клубу ипак потребна ињекција капитала", наводи се у саопштењу.

Ренџерс се тренутно налази у другој лиги Шкотске, а због лошијих партија посета „Ајброксу“ је пала са прошлогодишњих 43 на овосезонских 33 хиљаде гледалаца у просеку.

Успешни бизнисмен и власник Њукасл јунајтеда Мајк Ешли се добро обезбедио у овом послу, пошто ће док му се позајмљени новац не врати у залог добити клупске тренинг терене и обележја.

Ешли је у овом тренутку власник 49 процената шкотског клуба, а док траје позајмица имаће власништво над још 26 одсто.

Пола позајмљених средстава биће повучена одмах, док ће другу половину Ренџерс искористити само ако за то буде било потребе.

Најтрофејнији шкотски клуб тренутно се налази на другом месту у Чемпионшипу, са чак 13 бодова мање од првопласираног Хартса. Осим поменута два клуба у другој лиги се такмичи још један некадашњи шампион Хибернијан.

Коментари / 0

Оставите коментар