Rendžers založio grb za dugove!

Škotski velikan Rendžers nikako da izađe iz finansijskih teškoća zbog kojih je izbačen iz elitnog ranga škotskog fudbala.

Fudbal 28.01.2015 | 08:20
Rendžers založio grb za dugove!

Rendžers je pozajmio 10 miliona funti od vlasnika Njukasla Majka Ešlija, a u izveštaju Londonske berze se navodi da je razlog tome sve manja poseta na „Ajbroksu“.

"Finansijsko stanje kompanije je loše već mesecima zbog sve manjih poseta utakmicama nego što je očekivano. Direktori su srezali neke troškove, ali je klubu ipak potrebna injekcija kapitala", navodi se u saopštenju.

Rendžers se trenutno nalazi u drugoj ligi Škotske, a zbog lošijih partija poseta „Ajbroksu“ je pala sa prošlogodišnjih 43 na ovosezonskih 33 hiljade gledalaca u proseku.

Uspešni biznismen i vlasnik Njukasl junajteda Majk Ešli se dobro obezbedio u ovom poslu, pošto će dok mu se pozajmljeni novac ne vrati u zalog dobiti klupske trening terene i obeležja.

Ešli je u ovom trenutku vlasnik 49 procenata škotskog kluba, a dok traje pozajmica imaće vlasništvo nad još 26 odsto.

Pola pozajmljenih sredstava biće povučena odmah, dok će drugu polovinu Rendžers iskoristiti samo ako za to bude bilo potrebe.

Najtrofejniji škotski klub trenutno se nalazi na drugom mestu u Čempionšipu, sa čak 13 bodova manje od prvoplasiranog Hartsa. Osim pomenuta dva kluba u drugoj ligi se takmiči još jedan nekadašnji šampion Hibernijan.

Komentari / 0

Ostavite komentar