Ленс: Опет бих се допинговао!

„Да се сада такмичим, не бих то поново учинио, јер мислим да нема потребе. Али ако бих се вратио у 1995. годину, онда бих се вероватно опет допинговао“, рекао је легендарни бициклиста.

Остали спортови 27.01.2015 | 23:00
Ленс: Опет бих се допинговао!

Легенда спорта на два точка поново је шокирао свет! Ленс Армстронг је још једном узбуркао јавност интервјуом коју је дао за британски ББЦ и у којем је поручио да би опет био спреман да се допингује када би вратио време на почетак своје богате каријере.

Када је пре нешто више од две године Ленс Армстронг, најбољи бициклиста свих времена, признао да је већи део титула освојио под дејством недозвољених супстанци у популарној емисији Опре Винфри читава планета остала је у чуду. Но, Американац се ту није зауставио, већ признаје да би поновио исту ствар када би могао да врати време и поново донесе такву одлуку.

„Да се сада такмичим, не бих то поново учинио, јер мислим да нема потребе. Али, ако бих се вратио у 1995. годину, онда бих се вероватно опет допинговао. Људима се неће свидети да чују то, али тако је“, рекао је за ББЦ седмоструки шампион Тур де Франса.

Према Армстронговом признању, људи га потпуно другачије гледају после разговора са Опром и разоткривања тајне коју је годинама скривао.

„Била је то велика промена за мене, можда и већа него што сам очекивао. Знате, било је јако брутално, јако тешко. Волео бих да могу да променим човека какав сам тада био и који је урадио такве ствари. Можда не бих мењао саму одлуку, већ читаво понашање, начин на који сам се опходио према људима. Променио бих и то што једноставно нисам знао да престанем са борбом, за то нема ни оправдања“, самокритичан је Армстронг.

Коментари / 0

Оставите коментар