Lens: Opet bih se dopingovao!

„Da se sada takmičim, ne bih to ponovo učinio, jer mislim da nema potrebe. Ali ako bih se vratio u 1995. godinu, onda bih se verovatno opet dopingovao“, rekao je legendarni biciklista.

Ostali sportovi 27.01.2015 | 23:00
Lens: Opet bih se dopingovao!

Legenda sporta na dva točka ponovo je šokirao svet! Lens Armstrong je još jednom uzburkao javnost intervjuom koju je dao za britanski BBC i u kojem je poručio da bi opet bio spreman da se dopinguje kada bi vratio vreme na početak svoje bogate karijere.

Kada je pre nešto više od dve godine Lens Armstrong, najbolji biciklista svih vremena, priznao da je veći deo titula osvojio pod dejstvom nedozvoljenih supstanci u popularnoj emisiji Opre Vinfri čitava planeta ostala je u čudu. No, Amerikanac se tu nije zaustavio, već priznaje da bi ponovio istu stvar kada bi mogao da vrati vreme i ponovo donese takvu odluku.

„Da se sada takmičim, ne bih to ponovo učinio, jer mislim da nema potrebe. Ali, ako bih se vratio u 1995. godinu, onda bih se verovatno opet dopingovao. Ljudima se neće svideti da čuju to, ali tako je“, rekao je za BBC sedmostruki šampion Tur de Fransa.

Prema Armstrongovom priznanju, ljudi ga potpuno drugačije gledaju posle razgovora sa Oprom i razotkrivanja tajne koju je godinama skrivao.

„Bila je to velika promena za mene, možda i veća nego što sam očekivao. Znate, bilo je jako brutalno, jako teško. Voleo bih da mogu da promenim čoveka kakav sam tada bio i koji je uradio takve stvari. Možda ne bih menjao samu odluku, već čitavo ponašanje, način na koji sam se ophodio prema ljudima. Promenio bih i to što jednostavno nisam znao da prestanem sa borbom, za to nema ni opravdanja“, samokritičan je Armstrong.

Komentari / 0

Ostavite komentar