Сеск јури Анријев рекорд!

Шпанац ретко греши када бира клуб. А и како би када пре но што донесе одлуку сам на папиру састави тим који ће играти?

Фудбал 27.01.2015 | 22:20
Сеск јури Анријев рекорд!

Да чека шансу у првом тиму Барсе није имао стрпљења. Изабрао је Арсенал. Испоставило се паметна одлука. Осам година касније просто је морао да испуни тај дечачки сан и заигра за матични клуб. Многи ће и даље рећи да му на стадиону Камп Ноу није ишло по лоју, али за три сезоне у Каталонији - титула првака Шпаније, Куп краља, шпански, па и европски Суперкуп, трофеј за светског шампиона. Није баш ни толико лоше? А онда Челси. Бинго! Таман што су дежурни критичари почели да заступају тезу да га је време прегазило Сеск Фабрегас је одговорио демонстриравши класу у ногама.

На 30 такмичарских утакмица у дресу Плаваца четири гола и чак 20 асистенција! Фабрегас игра као истински доктор фудбала. И нема у томе ништа чудно. Још пре него што је пресекао и донео одлуку о селидби на Стамфорд у глави је замислио како ће то изгледати.
"Кад је стигла понуда Челсија одмах сам у глави простудирао како би то могло да изгледа. Како бих се уклопио. Такође сам и на папиру записао тим. Увек то радим. Разговарам сам тренером, сазнам шта жели од мене, али увек после тога покушам да сам себе замислим у одређеној екипи. Да видим да ли ми тај фудбал одговара. Некад једноставно не можеш да се уклопиш у одређени стил. И чим сам све ставио на папир одмах сам осетио да је то - то", каже 27-годишњи Фабрегас у интервјуу за британски Телеграф.

Две сезоне у Премијер лиги нико није сакупио 15 или више асистенција. Фабрегас је то учинио за 21 коло. Рекорд Тјерија Анрија од 20 гол додавања у сезони 2002/2003 више не делује недостижан.
"Наравно да бих волео да оборим Тјеријев рекорд, али нисам опседнут тиме. Некад не можеш пет утакмица да вежеш прави пас, а онда одједном на једној поделиш три. Увек је било тако. Али увек имам добру статистику кад су асистенције у питању. Оне су моја слабост. Још од дечачких дана. Уживам у томе", искрено ће Фабрегас.

Коментари / 0

Оставите коментар