Sesk juri Anrijev rekord!

Španac retko greši kada bira klub. A i kako bi kada pre no što donese odluku sam na papiru sastavi tim koji će igrati?

Fudbal 27.01.2015 | 22:20
Sesk juri Anrijev rekord!

Da čeka šansu u prvom timu Barse nije imao strpljenja. Izabrao je Arsenal. Ispostavilo se pametna odluka. Osam godina kasnije prosto je morao da ispuni taj dečački san i zaigra za matični klub. Mnogi će i dalje reći da mu na stadionu Kamp Nou nije išlo po loju, ali za tri sezone u Kataloniji - titula prvaka Španije, Kup kralja, španski, pa i evropski Superkup, trofej za svetskog šampiona. Nije baš ni toliko loše? A onda Čelsi. Bingo! Taman što su dežurni kritičari počeli da zastupaju tezu da ga je vreme pregazilo Sesk Fabregas je odgovorio demonstriravši klasu u nogama.

Na 30 takmičarskih utakmica u dresu Plavaca četiri gola i čak 20 asistencija! Fabregas igra kao istinski doktor fudbala. I nema u tome ništa čudno. Još pre nego što je presekao i doneo odluku o selidbi na Stamford u glavi je zamislio kako će to izgledati.
"Kad je stigla ponuda Čelsija odmah sam u glavi prostudirao kako bi to moglo da izgleda. Kako bih se uklopio. Takođe sam i na papiru zapisao tim. Uvek to radim. Razgovaram sam trenerom, saznam šta želi od mene, ali uvek posle toga pokušam da sam sebe zamislim u određenoj ekipi. Da vidim da li mi taj fudbal odgovara. Nekad jednostavno ne možeš da se uklopiš u određeni stil. I čim sam sve stavio na papir odmah sam osetio da je to - to", kaže 27-godišnji Fabregas u intervjuu za britanski Telegraf.

Dve sezone u Premijer ligi niko nije sakupio 15 ili više asistencija. Fabregas je to učinio za 21 kolo. Rekord Tjerija Anrija od 20 gol dodavanja u sezoni 2002/2003 više ne deluje nedostižan.
"Naravno da bih voleo da oborim Tjerijev rekord, ali nisam opsednut time. Nekad ne možeš pet utakmica da vežeš pravi pas, a onda odjednom na jednoj podeliš tri. Uvek je bilo tako. Ali uvek imam dobru statistiku kad su asistencije u pitanju. One su moja slabost. Još od dečačkih dana. Uživam u tome", iskreno će Fabregas.

Komentari / 0

Ostavite komentar