Свеци постају ''Ван Дер Саутемптон''! Изгледа...

Тренер Светаца бира искључиво појачања из Холандије, а после погодака са Пелеом и Тадићем његова реч се веома поштује.

Фудбал 27.01.2015 | 21:40
Свеци постају ''Ван Дер Саутемптон''! Изгледа...

Када је летос кренуо онај егзодус играча са Сент Мериз стадиона, многи су предвиђали Саутемтпону слом у актуелној сезони. Међутим популарни Свеци не само да нису упали у проблеме већ су постали најпријатније изненађење Премијер лиге.

Нови тренер Роналд Куман је дошао са поптуно новом визијом и конструисао тим који је надмашио игре и резултате Покетиновог Саутемтпона из прошле сезоне. Куман је погодио са појачањима, пре свега са довођењима Душана Тадића из Твентеа и Грацијана Пелеа којег је тренирао у Фајенорду. Знао је Куман шта може да очекује од тандема из Ередивизије и показало се да је имао право. Сваким добрим потезом Тадића и Пелеа, расли су углед и репутација Кумана који је на најбољи начин искористио дугогодишњи рад у домовини.

Тако је Куман и ове зиме довео играча које био лично његова жеља. На Сент Мериз је стигао Ељеро Елија, некада велики таленат, али касније проблематични скандал мајстор којег су једва чекали да се реше у Јувентусу, а потом и Вердеру. Међутим, Елија је проиграо код Кумана. Већ у другом мечу је био двоструки стрелац за победу над Њукаслом.

Куман сада покушава да доведе још неколицину земљака из Холандије, а у клубу му дају максималну подршку и поверење. Холандски стручњак углавним циља играче из „његовог“ Фајенорда које је афирмисао током мандата у Ротердаму.

Тако најновија вест гласи да Куман жели плејмејкера Јордија Класија у случају да Морган Шнајдерлин напусти клуб. Мање вероватно је да ће се то десити у јануару, али много већа вероватноћа за такав сценарио је наредно лето. Класи је блистао у три сезоне код Кумана и стекао надимак „Холандски Ћави“, а постао је и капитен славног клуба.

Међутим, то није све. Куман разматра могућност куповине још тројице фудбалера Фајенорда. Први је Тони Виљена, заменик капитена и још један талентовани везиста којег је Куман лансирао на Де Којпу. Куман разамтра и могућност довођења двојице штопера: Теренса Конголоа и Свена ван Бека.

У Саутемптону све гласније одјекује холандски, на опште задовољство навијача јер је клуб процветао са појачањима из земље Лала.

Коментари / 0

Оставите коментар