Sveci postaju ''Van Der Sautempton''! Izgleda...

Trener Svetaca bira isključivo pojačanja iz Holandije, a posle pogodaka sa Peleom i Tadićem njegova reč se veoma poštuje.

Fudbal 27.01.2015 | 21:40
Sveci postaju ''Van Der Sautempton''! Izgleda...

Kada je letos krenuo onaj egzodus igrača sa Sent Meriz stadiona, mnogi su predviđali Sautemtponu slom u aktuelnoj sezoni. Međutim popularni Sveci ne samo da nisu upali u probleme već su postali najprijatnije iznenađenje Premijer lige.

Novi trener Ronald Kuman je došao sa poptuno novom vizijom i konstruisao tim koji je nadmašio igre i rezultate Poketinovog Sautemtpona iz prošle sezone. Kuman je pogodio sa pojačanjima, pre svega sa dovođenjima Dušana Tadića iz Tventea i Gracijana Pelea kojeg je trenirao u Fajenordu. Znao je Kuman šta može da očekuje od tandema iz Eredivizije i pokazalo se da je imao pravo. Svakim dobrim potezom Tadića i Pelea, rasli su ugled i reputacija Kumana koji je na najbolji način iskoristio dugogodišnji rad u domovini.

Tako je Kuman i ove zime doveo igrača koje bio lično njegova želja. Na Sent Meriz je stigao Eljero Elija, nekada veliki talenat, ali kasnije problematični skandal majstor kojeg su jedva čekali da se reše u Juventusu, a potom i Verderu. Međutim, Elija je proigrao kod Kumana. Već u drugom meču je bio dvostruki strelac za pobedu nad Njukaslom.

Kuman sada pokušava da dovede još nekolicinu zemljaka iz Holandije, a u klubu mu daju maksimalnu podršku i poverenje. Holandski stručnjak uglavnim cilja igrače iz „njegovog“ Fajenorda koje je afirmisao tokom mandata u Roterdamu.

Tako najnovija vest glasi da Kuman želi plejmejkera Jordija Klasija u slučaju da Morgan Šnajderlin napusti klub. Manje verovatno je da će se to desiti u januaru, ali mnogo veća verovatnoća za takav scenario je naredno leto. Klasi je blistao u tri sezone kod Kumana i stekao nadimak „Holandski Ćavi“, a postao je i kapiten slavnog kluba.

Međutim, to nije sve. Kuman razmatra mogućnost kupovine još trojice fudbalera Fajenorda. Prvi je Toni Viljena, zamenik kapitena i još jedan talentovani vezista kojeg je Kuman lansirao na De Kojpu. Kuman razamtra i mogućnost dovođenja dvojice štopera: Terensa Kongoloa i Svena van Beka.

U Sautemptonu sve glasnije odjekuje holandski, na opšte zadovoljstvo navijača jer je klub procvetao sa pojačanjima iz zemlje Lala.

Komentari / 0

Ostavite komentar