АКН: Аустралија на Кореју у финалу!

Домаћин у полуфиналу лако изашао на крај са Уједињеним Арапским Емиратима, у суботу за трофеј са Јужном Корејом, која је славила у групи.

Фудбал 27.01.2015 | 14:40
АКН: Аустралија на Кореју у финалу!

Домаћи терен је домаћи терен... Плус Кенгур на голу. По узору на реченицу из култног филма „Кад порастем бићу Кенгур“, Аустралија је оправдала улогу фаворита и статус организатора Купа Азије, па ће 31. јанаура у Сиднеју први пут у историји имати прилику да освоји пехар овог такмичења. Селекција чија је ударна игла Тим Кејхил заказала је обрачун за трофеј са Јужном Корејом, пошто је у полуфиналу без по муке оборила на плећа Уједињене Арапске Емирате - 2:0.

Аустралијанци су победу у Њукаслу обезбедили по немачком принципу. Фуриозни налети у уводу утакмице испоставили су се као добитна комбинација на коју селекција са Блиског истока није имала одговарајуче решење. Додуше, Емираћани су успели да уштопују Кејлиха (до сада стрелца два поготка), али нису водили рачуна о играчима мањег рејтинга, па су сурово кажњени. Њихови џелати били су штопер Цволеа Трент Сајнсбури и леви бек Вест Бромвича Џејсон Давидсон.

Први је постигао гол главом већ у трећем минуту после корнера, а други искористио смушеност одбране УАЕ и после дуге акције домаћег тима практично у 14. завршио комплетан посао око пласмана у финале.

Аустралија ће имати прилику да се освети Јужној Кореји на једином поразу у досадашњем току турнира, пошто је у групној фази било 0:1, мада без обзира на публику која ће листом бити наклоњена домаћину не би требало сметнти с ума чињеницу да је Кореја од досадашњих шест међусобних дуела добила три и на два изборила реми.

Финале је на програму у суботу од 10.00.

Коментари / 0

Оставите коментар