AKN: Australija na Koreju u finalu!

Domaćin u polufinalu lako izašao na kraj sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u subotu za trofej sa Južnom Korejom, koja je slavila u grupi.

Fudbal 27.01.2015 | 14:40
AKN: Australija na Koreju u finalu!

Domaći teren je domaći teren... Plus Kengur na golu. Po uzoru na rečenicu iz kultnog filma „Kad porastem biću Kengur“, Australija je opravdala ulogu favorita i status organizatora Kupa Azije, pa će 31. janaura u Sidneju prvi put u istoriji imati priliku da osvoji pehar ovog takmičenja. Selekcija čija je udarna igla Tim Kejhil zakazala je obračun za trofej sa Južnom Korejom, pošto je u polufinalu bez po muke oborila na pleća Ujedinjene Arapske Emirate - 2:0.

Australijanci su pobedu u Njukaslu obezbedili po nemačkom principu. Furiozni naleti u uvodu utakmice ispostavili su se kao dobitna kombinacija na koju selekcija sa Bliskog istoka nije imala odgovarajuče rešenje. Doduše, Emiraćani su uspeli da uštopuju Kejliha (do sada strelca dva pogotka), ali nisu vodili računa o igračima manjeg rejtinga, pa su surovo kažnjeni. Njihovi dželati bili su štoper Cvolea Trent Sajnsburi i levi bek Vest Bromviča Džejson Davidson.

Prvi je postigao gol glavom već u trećem minutu posle kornera, a drugi iskoristio smušenost odbrane UAE i posle duge akcije domaćeg tima praktično u 14. završio kompletan posao oko plasmana u finale.

Australija će imati priliku da se osveti Južnoj Koreji na jedinom porazu u dosadašnjem toku turnira, pošto je u grupnoj fazi bilo 0:1, mada bez obzira na publiku koja će listom biti naklonjena domaćinu ne bi trebalo smetnti s uma činjenicu da je Koreja od dosadašnjih šest međusobnih duela dobila tri i na dva izborila remi.

Finale je na programu u subotu od 10.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar