Челси започео ''велику операцију''!

Квадрадо и Даглас Коста - ИН, Салах и Ширле - ОУТ! Преговори се воде на четири стране, чека се да Украјинци и Италијани попусте, а Рома и Волфзбург да ангажују двојицу Плаваца који су вишак.

Фудбал 27.01.2015 | 20:40
Челси започео ''велику операцију''!

Покушавао је Жозе Мурињо претходних дана да спусти лопту и замаскира своје намере у прелазном року, али дилеме више нема: Плавци ће до краја прелазног рока у наредних седам покушати да заврше четири мегатрансфера. Две куповине и две продаје. Мурињо је преломио и по сваку цену на Стамфорд Бриџу жели Дагласа Косту из Шахтјора и Хуана Квадрада из Фјорентине, због чега ће клуб морати да напусте Мохамед Салах и Андре Ширле.

Најтежи задатак ће бити довођење Хуана Квадрада којег Фјорентина не жели да се одрекне, али ће морати да попусти ако Плавци понуде 35.000.000 евра колико износи откупна клаузула за Колумбијца. Квадрадов менаџер Алесандро Лући се већ вратио из Лондона где је постигао договор око личних услова свог клијента. Челсијева понуда тренутно износи 28.000.000 евра, Виола инсистира на откупној клаузули, али...

Играч је решен да направи проблеме ако му Фјорентина не изађе у сусрет. Прошлог лета је Квадрадо био близу преласка у Барселону или Манчестер Јунајтед, али је ипак остао у Фиренци и потписао нови уговор. Том приликом је и договорена клаузула, али постојао је и усмени договор да Фјорентина не прави проблеме ако дође квалитетна понуда од неког већег клуба. Челсијева понуда је свакако те врсте и Квадрадо се с правом нада да браћа Дела Вале попусте у преговорима. Тако нешто је најавио и директор Винченцо Гуерини који је рекао да клуб не жели да се одрекне Квадрада, али да мора да буде спреман на такву опцију.

У току су и преговори Челсија са Шахтјором око дагласа Косте. Украјинсики клуб је у тешкој ситуацији због рата у тој земљи и најбољи играчи инсистирају на трансферима. Чак им је било и обећано да ће моћи да оду ако стигну адекватне понуде. Прва понуда Челсија од 21.000.000 евра је одбијена. Шахтјор тражи чак 40.000.000 евра, али и Украјинцима је јасно да неће добити тај новац. Играч гори од жеље да пређе у Челси, јавно се нуди Мурињу и нада се да ће му клуб из Доњецка изаћи у сусрет.
„Изложио сам моју ситуацију лкјудима у клубу и очекујем да они буду разумни и да ми помогну да пређем у Челси. Надам се да ће доћи до договора“, рекао је Даглас Коста.

Незванично, понуду од 25.000.000 еевра, Шахтјор неће мочи да одбије. Два клуба су у добрим односима, Абрамович и Ахметов би требало да се договоре.

Али доласци Дагласа Косте и Квадрада значе и одласке са Стамфорд Бриџа. На излазним вратима су Мохамед Салах и Андре Ширлеа. Египћанин је прво нуђен као кусур у трампи за Квадрада, али Италијани не жели ни да чују. Салаха су тражили још Бешикташ, Хамбург и неки премијерлигаши, али селидба у Рому је најреалнија опција. Већ је постигнут договор према којем ће Вучица платити 1.000.000 евра плус 15.000.000 евра за откуп уговора. Међутим, Рома одиговлачи јер преговара и са Луизом Адријаном из Шахтјора.

На крају, Челси ће напустити и Андре Ширле. Немац не жели улогу резерве и хоће натраг у домовину. Волфзбург је први фаворит за његово довођење. Челси тражи 30.000.000 евра, али пустио би га и за мање паре. Прошле зиме је Волфзбург на Стамфорд Бриџу пазарио Кевина де Брујна и направио пун погодак. Сада планира исто и са Ширлеом. Међутим, данас се у трку озбиљно укључила и Борусија Дортмунд. Ширле би за Клопов тима био заиста сјајно појачање...

У наредних седам дана следи расплет, могуће да ће се чекати и последњи дан прелазног рока.

Коментари / 0

Оставите коментар