Čelsi započeo ''veliku operaciju''!

Kvadrado i Daglas Kosta - IN, Salah i Širle - OUT! Pregovori se vode na četiri strane, čeka se da Ukrajinci i Italijani popuste, a Roma i Volfzburg da angažuju dvojicu Plavaca koji su višak.

Fudbal 27.01.2015 | 20:40
Čelsi započeo ''veliku operaciju''!

Pokušavao je Žoze Murinjo prethodnih dana da spusti loptu i zamaskira svoje namere u prelaznom roku, ali dileme više nema: Plavci će do kraja prelaznog roka u narednih sedam pokušati da završe četiri megatransfera. Dve kupovine i dve prodaje. Murinjo je prelomio i po svaku cenu na Stamford Bridžu želi Daglasa Kostu iz Šahtjora i Huana Kvadrada iz Fjorentine, zbog čega će klub morati da napuste Mohamed Salah i Andre Širle.

Najteži zadatak će biti dovođenje Huana Kvadrada kojeg Fjorentina ne želi da se odrekne, ali će morati da popusti ako Plavci ponude 35.000.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula za Kolumbijca. Kvadradov menadžer Alesandro Lući se već vratio iz Londona gde je postigao dogovor oko ličnih uslova svog klijenta. Čelsijeva ponuda trenutno iznosi 28.000.000 evra, Viola insistira na otkupnoj klauzuli, ali...

Igrač je rešen da napravi probleme ako mu Fjorentina ne izađe u susret. Prošlog leta je Kvadrado bio blizu prelaska u Barselonu ili Mančester Junajted, ali je ipak ostao u Firenci i potpisao novi ugovor. Tom prilikom je i dogovorena klauzula, ali postojao je i usmeni dogovor da Fjorentina ne pravi probleme ako dođe kvalitetna ponuda od nekog većeg kluba. Čelsijeva ponuda je svakako te vrste i Kvadrado se s pravom nada da braća Dela Vale popuste u pregovorima. Tako nešto je najavio i direktor Vinčenco Guerini koji je rekao da klub ne želi da se odrekne Kvadrada, ali da mora da bude spreman na takvu opciju.

U toku su i pregovori Čelsija sa Šahtjorom oko daglasa Koste. Ukrajinsiki klub je u teškoj situaciji zbog rata u toj zemlji i najbolji igrači insistiraju na transferima. Čak im je bilo i obećano da će moći da odu ako stignu adekvatne ponude. Prva ponuda Čelsija od 21.000.000 evra je odbijena. Šahtjor traži čak 40.000.000 evra, ali i Ukrajincima je jasno da neće dobiti taj novac. Igrač gori od želje da pređe u Čelsi, javno se nudi Murinju i nada se da će mu klub iz Donjecka izaći u susret.
„Izložio sam moju situaciju lkjudima u klubu i očekujem da oni budu razumni i da mi pomognu da pređem u Čelsi. Nadam se da će doći do dogovora“, rekao je Daglas Kosta.

Nezvanično, ponudu od 25.000.000 eevra, Šahtjor neće moči da odbije. Dva kluba su u dobrim odnosima, Abramovič i Ahmetov bi trebalo da se dogovore.

Ali dolasci Daglasa Koste i Kvadrada znače i odlaske sa Stamford Bridža. Na izlaznim vratima su Mohamed Salah i Andre Širlea. Egipćanin je prvo nuđen kao kusur u trampi za Kvadrada, ali Italijani ne želi ni da čuju. Salaha su tražili još Bešiktaš, Hamburg i neki premijerligaši, ali selidba u Romu je najrealnija opcija. Već je postignut dogovor prema kojem će Vučica platiti 1.000.000 evra plus 15.000.000 evra za otkup ugovora. Međutim, Roma odigovlači jer pregovara i sa Luizom Adrijanom iz Šahtjora.

Na kraju, Čelsi će napustiti i Andre Širle. Nemac ne želi ulogu rezerve i hoće natrag u domovinu. Volfzburg je prvi favorit za njegovo dovođenje. Čelsi traži 30.000.000 evra, ali pustio bi ga i za manje pare. Prošle zime je Volfzburg na Stamford Bridžu pazario Kevina de Brujna i napravio pun pogodak. Sada planira isto i sa Širleom. Međutim, danas se u trku ozbiljno uključila i Borusija Dortmund. Širle bi za Klopov tima bio zaista sjajno pojačanje...

U narednih sedam dana sledi rasplet, moguće da će se čekati i poslednji dan prelaznog roka.

Komentari / 0

Ostavite komentar