Видара се коначно ''скрашава'' у Италији!

Видићу се свиђа формација са четворицом у одбрани, само још фали Рио Фердинанд! Србин осетно подигао форму у последње време.

Фудбал 27.01.2015 | 20:20
Видара се коначно ''скрашава'' у Италији!

Ко би очекивао да ће Немања Видић после онако блиставих партија у дресу Манчестер јунајтеда доживети да се мучи на Апениском полуострву... Јесу године полако узеле маха, али тако велико фудбалско знање не може тек тако да испари. По свему судећи био му је потребан период адаптације, али када сте штопер сваки ваш кикс се лако види, али и кажњава, па цео процес иде много спорије. Међутим, како ствари стоје изгледа да је и формација у којој је наступао Интер била додатни проблем.

Под диригентском палицом Валтера Мацарија Интер је играо у формацији 3-5-2 која се лако преливала у 5-3-2. Видић је у Јунајтеду годинама играо са четири последња играча у одбрани, тако да му је и то било ново и негативно утицало на његове партије.

Доласком Роберта Манћинија промениле су се многе ствари, па и формација у одбрани. Италијан форсира четири играча у задњем реду што је вратило осмех на лице и Видићу али и свим присталицама Нероазура. Видић се враћа, постаје онај стари!
"Са Манћинијевим враћањем одбране на четири човека последња три меча су била најбоља по Интер", изјавио је за италијанске медије Силвано Мартина, агент Немање Видића.

Очигледно је добрим партијама Ужичанина веома задовољан и стручни штаб Интера.
"Немања има много бољи приступ него раније. Психолошки много боље стоји. У питању је човек који има веома велику харизму. Презадовољни смо партијама које пружа у последње време", рекао је Манћини.

Један од печата у игри Видића јесте одлична скок игра, али и добар осећај за гол. Потврда добрих игара али и повратка на стари колосек стигла је и у виду погодка против Ђенове, који му је први у Серији А.

Изгледа да Немања почиње да пружа партије из старих добрих дана. Још када би му се придружио Рио Фердинанд осећао би се као код куће...

Коментари / 0

Оставите коментар