Vidara se konačno ''skrašava'' u Italiji!

Vidiću se sviđa formacija sa četvoricom u odbrani, samo još fali Rio Ferdinand! Srbin osetno podigao formu u poslednje vreme.

Fudbal 27.01.2015 | 20:20
Vidara se konačno ''skrašava'' u Italiji!

Ko bi očekivao da će Nemanja Vidić posle onako blistavih partija u dresu Mančester junajteda doživeti da se muči na Apeniskom poluostrvu... Jesu godine polako uzele maha, ali tako veliko fudbalsko znanje ne može tek tako da ispari. Po svemu sudeći bio mu je potreban period adaptacije, ali kada ste štoper svaki vaš kiks se lako vidi, ali i kažnjava, pa ceo proces ide mnogo sporije. Međutim, kako stvari stoje izgleda da je i formacija u kojoj je nastupao Inter bila dodatni problem.

Pod dirigentskom palicom Valtera Macarija Inter je igrao u formaciji 3-5-2 koja se lako prelivala u 5-3-2. Vidić je u Junajtedu godinama igrao sa četiri poslednja igrača u odbrani, tako da mu je i to bilo novo i negativno uticalo na njegove partije.

Dolaskom Roberta Manćinija promenile su se mnoge stvari, pa i formacija u odbrani. Italijan forsira četiri igrača u zadnjem redu što je vratilo osmeh na lice i Vidiću ali i svim pristalicama Neroazura. Vidić se vraća, postaje onaj stari!
"Sa Manćinijevim vraćanjem odbrane na četiri čoveka poslednja tri meča su bila najbolja po Inter", izjavio je za italijanske medije Silvano Martina, agent Nemanje Vidića.

Očigledno je dobrim partijama Užičanina veoma zadovoljan i stručni štab Intera.
"Nemanja ima mnogo bolji pristup nego ranije. Psihološki mnogo bolje stoji. U pitanju je čovek koji ima veoma veliku harizmu. Prezadovoljni smo partijama koje pruža u poslednje vreme", rekao je Manćini.

Jedan od pečata u igri Vidića jeste odlična skok igra, ali i dobar osećaj za gol. Potvrda dobrih igara ali i povratka na stari kolosek stigla je i u vidu pogodka protiv Đenove, koji mu je prvi u Seriji A.

Izgleda da Nemanja počinje da pruža partije iz starih dobrih dana. Još kada bi mu se pridružio Rio Ferdinand osećao bi se kao kod kuće...

Komentari / 0

Ostavite komentar