Гдје је нестала магија Ван Персија?!

Упркос чињеници да је био прецизан тек осам пута ове сезоне, нападач Манчестер јунатеда циља трофеј, јер га на то обавезује завет Алексу Фергусону.

Фудбал 27.01.2015 | 18:20
Гдје је нестала магија Ван Персија?!

Пре две сезоне био је први стрелац Премијер лиге (26 погодака) и - следствено томе - освајач титуле са Манчестер јунајтедом, прошле се мучио са повредама, ове никако Робин ван Перси да пронађе препознатљиву голгетерску формулу. Можда се управо у томе крије одговор на питање зашто Црвени ђаволи бележе „шарене“ резултате и због чега на почетку тренерске ере Луја ван Гала нису конкуренти у борби за титулу.

Холандски репрезентативац је дао тек осам голова на 20 првенствених утакмица ове сезоне, што је прилично скроман учинак ако се има у виду да је испалио 26 прецизних хитаца на опроштају сер Алекса Фергусона, кад је последњи трофеј стигао на Олд Трафорд.
„Нисам срећан због те чињенице. Желим да постижем више голова. Даћу све од себе како бих наставим да радим исто оно што сам чинио претходних десет година, али морам да признам, очигледно да ми у Манчестеру не тресемо мреже често, а то важи и за мене. Мислим да су сви у екипи одговорни“, рекао је Ван Перси.

Њему се највише замера што често улази у шансе, али није продуктиван као некад.
„Знам, морам чешће да користим прилике. У овом тренутку оно што радим није довољно. Трудићу се да то поправим. На последњих неколико мечева нисам затресао мрежу и ја се питам да ли могу да кривим себе због. У колико прилика се нађе нападач на утакмицама као што је била она против Кембриџа (0:0 у ФА купу) или у дербијима. У једној? У две? Кад вам се укажу морате да их користите. На пример, против Кембриџа смо могли да славимо са 4:2, 3:1 или 3:0 и друга би песма била, што само показује да је танка линија између успеха и неуспеха. Додуше, убеђен сам да ћемо користити шансе које нам се указују, само ако наставимо да играмо овако“.

Шансе да се стигну Челси и Манчестер Сити само су теотерске, па далеко изгледније делује да се Јунајтед дочепа трофеја управо у најмасовнијем такмичењу, из кога су током викенда елиминисани највећи фаворити.
„Испали су Манчестер Сити и Челси и ми смо се одједном нашли у доброј позицији, јер ћемо играти поновљени меч са Кембриџом на нашем стадиону. Прошло је 11 година откако је Јунајтед освојио ФА куп, а памтим да ми је сер Алекса Фергусон кад сам долазио рекао: „Желим да освојимо ФА куп“. Мислим да имамо велике шансе ове године, јер смо од такозваних великих клубова у игру остали Ливепрул, Арсенал и наравно ми“, додао је Робин ван Перси.

Коментари / 0

Оставите коментар