Gdje je nestala magija Van Persija?!

Uprkos činjenici da je bio precizan tek osam puta ove sezone, napadač Mančester junateda cilja trofej, jer ga na to obavezuje zavet Aleksu Fergusonu.

Fudbal 27.01.2015 | 18:20
Gdje je nestala magija Van Persija?!

Pre dve sezone bio je prvi strelac Premijer lige (26 pogodaka) i - sledstveno tome - osvajač titule sa Mančester junajtedom, prošle se mučio sa povredama, ove nikako Robin van Persi da pronađe prepoznatljivu golgetersku formulu. Možda se upravo u tome krije odgovor na pitanje zašto Crveni đavoli beleže „šarene“ rezultate i zbog čega na početku trenerske ere Luja van Gala nisu konkurenti u borbi za titulu.

Holandski reprezentativac je dao tek osam golova na 20 prvenstvenih utakmica ove sezone, što je prilično skroman učinak ako se ima u vidu da je ispalio 26 preciznih hitaca na oproštaju ser Aleksa Fergusona, kad je poslednji trofej stigao na Old Traford.
„Nisam srećan zbog te činjenice. Želim da postižem više golova. Daću sve od sebe kako bih nastavim da radim isto ono što sam činio prethodnih deset godina, ali moram da priznam, očigledno da mi u Mančesteru ne tresemo mreže često, a to važi i za mene. Mislim da su svi u ekipi odgovorni“, rekao je Van Persi.

Njemu se najviše zamera što često ulazi u šanse, ali nije produktivan kao nekad.
„Znam, moram češće da koristim prilike. U ovom trenutku ono što radim nije dovoljno. Trudiću se da to popravim. Na poslednjih nekoliko mečeva nisam zatresao mrežu i ja se pitam da li mogu da krivim sebe zbog. U koliko prilika se nađe napadač na utakmicama kao što je bila ona protiv Kembridža (0:0 u FA kupu) ili u derbijima. U jednoj? U dve? Kad vam se ukažu morate da ih koristite. Na primer, protiv Kembridža smo mogli da slavimo sa 4:2, 3:1 ili 3:0 i druga bi pesma bila, što samo pokazuje da je tanka linija između uspeha i neuspeha. Doduše, ubeđen sam da ćemo koristiti šanse koje nam se ukazuju, samo ako nastavimo da igramo ovako“.

Šanse da se stignu Čelsi i Mančester Siti samo su teoterske, pa daleko izglednije deluje da se Junajted dočepa trofeja upravo u najmasovnijem takmičenju, iz koga su tokom vikenda eliminisani najveći favoriti.
„Ispali su Mančester Siti i Čelsi i mi smo se odjednom našli u dobroj poziciji, jer ćemo igrati ponovljeni meč sa Kembridžom na našem stadionu. Prošlo je 11 godina otkako je Junajted osvojio FA kup, a pamtim da mi je ser Aleksa Ferguson kad sam dolazio rekao: „Želim da osvojimo FA kup“. Mislim da imamo velike šanse ove godine, jer smo od takozvanih velikih klubova u igru ostali Liveprul, Arsenal i naravno mi“, dodao je Robin van Persi.

Komentari / 0

Ostavite komentar