Ништа од "олује вијека" у Америци

Милиони људи на истоку САД одазвали су се позиву да се склоне с улица због олује која током ноћи ипак није испунила предвиђања да ће бити једна од најгорих.

Свијет 27.01.2015 | 13:55
Ништа од "олује вијека" у Америци

Метеоролози су испрва предвиђали да би олуја у ноћи између понедељка и уторка могла донети снежне наносе и до метар висине с ветровима снаге урагана, али су накнадно смањили прогнозу жестине олује.

Могуће је да би и даље могло да падне око пола метра снега у том делу САД, али, упркос најавама, снежнми рекорди су током ноћи остали нетакнути.

"Градови се буде, саобраћај је и даље у застоју, али је олуја досад 'испоручила' далеко мање снега од предвиђене историјске количине", пише извештач британског Гардијана у Њујорку.

Нова Енглеска би могла бити најтеже погођена, а не Њујорк где су власти тражили од људи да се склоне с улица наводећи да предстоји једна о најгорих олуја.

Брус Саливен из америчке метеоролошке службе рекао је да би у Њујорку, Бостону, Провиденсу и Род Ајланду могло бити највише снега, висине око пола метра.

Национална метеоролошка служба је током викенда издала упзорење за мећаву у појасу од 400 километара на источној обали САД с јаким ветром.

Јуче је живот у том делу САД утихнуо пошто су званичници тражили од запосленх да иду кући раније, забранили путовања, затворили мостове и тунеле.

Више од 7.700 летова је отказано на северозападу САД, а очекује се да авиосаобраћај неће бити нормализован до среде.

Подсетимо, метеоролози су претходна два дана упозоравали да би снежна мећава могла бити опасна по животе грађана на источној обали САД.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

27.01.2015 20:45

Изгледа да је и Бог американац

ОДГОВОРИТЕ