АБА: Партизан - Левски у Арени пред 20 000 Гробара!

Због фантастичне подршке коју пружају у тешкој сезони по клуб, али и интересовању које превазилази оквире „Пионира“, у Хумској озбиљно размишљају да бугарског првака 9. фебруара дочекају у нашој највећој хали.

Кошарка 27.01.2015 | 16:20
АБА: Партизан - Левски у Арени пред 20 000 Гробара!

Црно-бели ове сезоне не играју Евролигу, али све што се претходних месеци дешава у храму кошарке, и те како подсећа на оне лепе евролигашке дане. “Гробари” су апсолутно препознали озбиљност тренутка, хала је у последњих неколико мечева испуњена до последњег места, али се на томе неће зауставити. Штавише, спремни су да овога пута помере границе.

Наиме, на друштвеним мрежама већ данима траје акција “Левски у Арени” којом покушавају да убеде челнике клуба да бугарског шампиона, иначе далеко најлошији тим у регионалном такмичењу, 9. фебруара угосте у Арени.

- Знамо за њихову жељу, и спремни смо да је услишимо, али искрено још нисмо конкретно причали о тој идеји. То ћемо учинити тек у наредним данима. Сешћемо, направити рачуницу, и ако је изводљиво, зашто да не - каже за “Блиц” спортски директор Драган Тодорић.

Навијачима није битно ни што је гост неатрактиван, они су показали да се под сводовима “Пионира” гледа само Партизан, а не друга страна. Хала је била дупке пуна и против Крке, Будућности, Олимпије, у суботу против Игокее... На тим мечевима не само да је свака столица имала свог власника, већ су били попуњени и пролази, а против Цедевите је много људи чак остало и испред хале!

Феномен који није био често виђан ни у најславнијим евролигашким данима...

- По ко зна који пут су показали да су најбољи навијачи на свету. Лако је бити на трибинама кад се нижу победе, кад нема проблема. На оваквим примерима, кад је клубу тешко, показује се величина. Захваљујемо им и учинићемо све да им се одужимо - поручује Тодорић.

У случају да у Хумској прихвате изазов, остаје им да верују да ће хала на Новом Београду бити пуна, јер би само тако могла да се исплати. Трошкови износе минимум 30.000, а максимум 50.000 евра.

Подсетимо, дуел Партизана и Левског у првом делу сезоне обележили су навијачи бугарског тима, који су дивљачки напали неколико присталица Партизана. Ипак, играчи Левског су од разјарених хулигана који су упали на терен први заштитили колеге из табора црно-белих, и ако ништа друго, заслужили су аплауз “гробара”. У „Пиониру“ или Арени, свеједно.

Посета у "Пиониру" (АБА лига)
2. колоПартизан - Крка6.500
5. колоПартизан - Металац3.000
7. колоПартизан - МЗТ4.500
9. колоПартизан - Цибона6.000
11. колоПартизан - М. Лекс5.500
13. колоПартизан - Будућ.6.500
14. колоПартизан - Солнок4.500
16. коло Партизан - Цедевита7.000
17. коло Партизан - Олимпија7.000
19. колоПартизан - Игокеа7.000
укупно
57.500 (5.750 по мечу)

Коментари / 0

Оставите коментар