ABA: Partizan - Levski u Areni pred 20 000 Grobara!

Zbog fantastične podrške koju pružaju u teškoj sezoni po klub, ali i interesovanju koje prevazilazi okvire „Pionira“, u Humskoj ozbiljno razmišljaju da bugarskog prvaka 9. februara dočekaju u našoj najvećoj hali.

Košarka 27.01.2015 | 16:20
ABA: Partizan - Levski u Areni pred 20 000 Grobara!

Crno-beli ove sezone ne igraju Evroligu, ali sve što se prethodnih meseci dešava u hramu košarke, i te kako podseća na one lepe evroligaške dane. “Grobari” su apsolutno prepoznali ozbiljnost trenutka, hala je u poslednjih nekoliko mečeva ispunjena do poslednjeg mesta, ali se na tome neće zaustaviti. Štaviše, spremni su da ovoga puta pomere granice.

Naime, na društvenim mrežama već danima traje akcija “Levski u Areni” kojom pokušavaju da ubede čelnike kluba da bugarskog šampiona, inače daleko najlošiji tim u regionalnom takmičenju, 9. februara ugoste u Areni.

- Znamo za njihovu želju, i spremni smo da je uslišimo, ali iskreno još nismo konkretno pričali o toj ideji. To ćemo učiniti tek u narednim danima. Sešćemo, napraviti računicu, i ako je izvodljivo, zašto da ne - kaže za “Blic” sportski direktor Dragan Todorić.

Navijačima nije bitno ni što je gost neatraktivan, oni su pokazali da se pod svodovima “Pionira” gleda samo Partizan, a ne druga strana. Hala je bila dupke puna i protiv Krke, Budućnosti, Olimpije, u subotu protiv Igokee... Na tim mečevima ne samo da je svaka stolica imala svog vlasnika, već su bili popunjeni i prolazi, a protiv Cedevite je mnogo ljudi čak ostalo i ispred hale!

Fenomen koji nije bio često viđan ni u najslavnijim evroligaškim danima...

- Po ko zna koji put su pokazali da su najbolji navijači na svetu. Lako je biti na tribinama kad se nižu pobede, kad nema problema. Na ovakvim primerima, kad je klubu teško, pokazuje se veličina. Zahvaljujemo im i učinićemo sve da im se odužimo - poručuje Todorić.

U slučaju da u Humskoj prihvate izazov, ostaje im da veruju da će hala na Novom Beogradu biti puna, jer bi samo tako mogla da se isplati. Troškovi iznose minimum 30.000, a maksimum 50.000 evra.

Podsetimo, duel Partizana i Levskog u prvom delu sezone obeležili su navijači bugarskog tima, koji su divljački napali nekoliko pristalica Partizana. Ipak, igrači Levskog su od razjarenih huligana koji su upali na teren prvi zaštitili kolege iz tabora crno-belih, i ako ništa drugo, zaslužili su aplauz “grobara”. U „Pioniru“ ili Areni, svejedno.

Poseta u "Pioniru" (ABA liga)
2. koloPartizan - Krka6.500
5. koloPartizan - Metalac3.000
7. koloPartizan - MZT4.500
9. koloPartizan - Cibona6.000
11. koloPartizan - M. Leks5.500
13. koloPartizan - Buduć.6.500
14. koloPartizan - Solnok4.500
16. kolo Partizan - Cedevita7.000
17. kolo Partizan - Olimpija7.000
19. koloPartizan - Igokea7.000
ukupno
57.500 (5.750 po meču)

Komentari / 0

Ostavite komentar