Јунак Калинић: Права борба је тек у плеј-офу!

Крило Црвене звезде Телеком ужива у скору 19-0 у АБА лиги, али подсећа да се победама у овом делу сезоне ништа не решава.

Кошарка 27.01.2015 | 15:40
Јунак Калинић: Права борба је тек у плеј-офу!

Седам кола пре краја, са практично пет победа више од другопласиране Будућности (четири више, уз 2:0 у међусобним сусретима), Црвена звезда Телеком готово да је обезбедила прво место на табели АБА лиге.

Штавише, црвено-бели су направили један од кључних корака ка новом рекорду регионалног такмичења, који са по 24-2 држе Партизан (2007/08) и Макаби (2010/11).

За деветнаесту победу у низу, постарао се Никола Калинић, који је из "одбојке" сместио лопту у кош након промашеног слободног бацања Маркуса Вилијамса.

На другој страни је Џеј Ар Рејнолдс упутио очајнички покушај уз звук сирене и промашио - 76:77, после ко зна ког по реду преокрета у другом полувремену.

"Сјајна победа. Наставили смо низ, победивши Будућност, која је имала времена да се добро спреми и одиграла је феноменалан меч. Успели смо да одолимо њиховим нападима и да победимо у последњој секунди. Тако је некада и најслађе", рекао је новинарима репрезентативац Србије.

Он се осврнуо на леп амбијент у "Морачи", где момци у црвено-белим дресовима нису славили више од једне деценије и потом извукао поенту.

"Идемо даље. Покушаћемо да што дуже останемо непоражени у АБА лиги, али права борба почиње у плеј-офу".

Звездин ривал у серији на три победе, за пласман у Евролигу, могао би да буде "вечити" ривал Партизан, тренутно четврти са скором 12-7, али није искључено да се на тој позицији нађу Цедевита (13-6), Олимпија (10-9) или Задар (10-9).

Куриозитет је да је Калинић пре победоносног коша постигао само четири поена, после седам узастопних двоцифрених учинака у мечевима АБА лиге у којима је играо више од 10 минута.

"Тренер Радоњић ми је у финишу указао поверење, иако сам играо нешто лошији меч. Кренуо сам на скок, као и увек и одужио му се на прави начин", каже популарни Калина и додаје, у свом стилу:

"Надам се да сам резервисао место у 10 најбољих потеза сезоне у АБА лиги! Али, најважније од свега је да смо победили".

Звезди до краја регуларног дела сезоне предстоје окршаји са Солноком (д), Крком (г), Цедевитом (д), Партизаном (г), Металцем (д), Игокеом (г) и МЗТ Скопљем (д).

Коментари / 0

Оставите коментар