Junak Kalinić: Prava borba je tek u plej-ofu!

Krilo Crvene zvezde Telekom uživa u skoru 19-0 u ABA ligi, ali podseća da se pobedama u ovom delu sezone ništa ne rešava.

Košarka 27.01.2015 | 15:40
Junak Kalinić: Prava borba je tek u plej-ofu!

Sedam kola pre kraja, sa praktično pet pobeda više od drugoplasirane Budućnosti (četiri više, uz 2:0 u međusobnim susretima), Crvena zvezda Telekom gotovo da je obezbedila prvo mesto na tabeli ABA lige.

Štaviše, crveno-beli su napravili jedan od ključnih koraka ka novom rekordu regionalnog takmičenja, koji sa po 24-2 drže Partizan (2007/08) i Makabi (2010/11).

Za devetnaestu pobedu u nizu, postarao se Nikola Kalinić, koji je iz "odbojke" smestio loptu u koš nakon promašenog slobodnog bacanja Markusa Vilijamsa.

Na drugoj strani je Džej Ar Rejnolds uputio očajnički pokušaj uz zvuk sirene i promašio - 76:77, posle ko zna kog po redu preokreta u drugom poluvremenu.

"Sjajna pobeda. Nastavili smo niz, pobedivši Budućnost, koja je imala vremena da se dobro spremi i odigrala je fenomenalan meč. Uspeli smo da odolimo njihovim napadima i da pobedimo u poslednjoj sekundi. Tako je nekada i najslađe", rekao je novinarima reprezentativac Srbije.

On se osvrnuo na lep ambijent u "Morači", gde momci u crveno-belim dresovima nisu slavili više od jedne decenije i potom izvukao poentu.

"Idemo dalje. Pokušaćemo da što duže ostanemo neporaženi u ABA ligi, ali prava borba počinje u plej-ofu".

Zvezdin rival u seriji na tri pobede, za plasman u Evroligu, mogao bi da bude "večiti" rival Partizan, trenutno četvrti sa skorom 12-7, ali nije isključeno da se na toj poziciji nađu Cedevita (13-6), Olimpija (10-9) ili Zadar (10-9).

Kuriozitet je da je Kalinić pre pobedonosnog koša postigao samo četiri poena, posle sedam uzastopnih dvocifrenih učinaka u mečevima ABA lige u kojima je igrao više od 10 minuta.

"Trener Radonjić mi je u finišu ukazao poverenje, iako sam igrao nešto lošiji meč. Krenuo sam na skok, kao i uvek i odužio mu se na pravi način", kaže popularni Kalina i dodaje, u svom stilu:

"Nadam se da sam rezervisao mesto u 10 najboljih poteza sezone u ABA ligi! Ali, najvažnije od svega je da smo pobedili".

Zvezdi do kraja regularnog dela sezone predstoje okršaji sa Solnokom (d), Krkom (g), Cedevitom (d), Partizanom (g), Metalcem (d), Igokeom (g) i MZT Skopljem (d).

Komentari / 0

Ostavite komentar