Ширле се враћа кући!

Челси спреман да репрезентативца Немачке одмах прода Волфсбургу, али "вукови" би прво да га добију на позајмицу...

Фудбал 28.01.2015 | 10:40
Ширле се враћа кући!

Андре Ширле (24) налази се на "излазним вратима" Стамфорд Бриџа, само годину и по након што је доведен из Бајер Леверкузена.

Лист "Гардијан" пише да је делегација Волфсбурга током викенда боравила у Лондону на преговорима и да је Ширле - сит седења на клупи - спреман за селидбу у град "фолксвагена", мада је првобитно намеравао да сачека крај сезоне и онда пређе у Борусију из Дортмунда.

Камен спотицања могло би да буде обештећење, односно технички аспект целог трансфера, јер Волфсбург жели играча на шестомесечну позајмицу, уз гаранцију да ће га на лето откупити, док Челси хоће "кеш" одмах, како би финансирао довођење Колумбијца Хуана Квадрада из Фиорентине и(ли) Бразилца Дагласа Косте из Шахтјора.

"Гардијан" тврди да "плавци" за Ширлеа траже 23,5 милиона фунти, а 2013. су га платили 18 милиона.

Истовремено, Челси никако да са Ромом озваничи позајмицу Египћанина Мохамеда Салаха уз опцију куповине на лето, па Жозе Мурињо у овом тренутку и даље само машта о саставу са којим би од фебруара кренуо у борбу за најважније трофеје, у Премијер лиги и Лиги шампиона.

Квадрадова цена је 26,8 милиона фунти, док би Даглас коштао око 20 милиона, што некада не би представљао проблем за власника Романа Абрамовича, али сада то више није само питање "дубине" његовог џепа, већ и поштовања прописа УЕФА, тзв. финансијског фер-плеја.

Да би куповали, морају прво да продају. Питање је имају ли коме.

Коментари / 0

Оставите коментар