Širle se vraća kući!

Čelsi spreman da reprezentativca Nemačke odmah proda Volfsburgu, ali "vukovi" bi prvo da ga dobiju na pozajmicu...

Fudbal 28.01.2015 | 10:40
Širle se vraća kući!

Andre Širle (24) nalazi se na "izlaznim vratima" Stamford Bridža, samo godinu i po nakon što je doveden iz Bajer Leverkuzena.

List "Gardijan" piše da je delegacija Volfsburga tokom vikenda boravila u Londonu na pregovorima i da je Širle - sit sedenja na klupi - spreman za selidbu u grad "folksvagena", mada je prvobitno nameravao da sačeka kraj sezone i onda pređe u Borusiju iz Dortmunda.

Kamen spoticanja moglo bi da bude obeštećenje, odnosno tehnički aspekt celog transfera, jer Volfsburg želi igrača na šestomesečnu pozajmicu, uz garanciju da će ga na leto otkupiti, dok Čelsi hoće "keš" odmah, kako bi finansirao dovođenje Kolumbijca Huana Kvadrada iz Fiorentine i(li) Brazilca Daglasa Koste iz Šahtjora.

"Gardijan" tvrdi da "plavci" za Širlea traže 23,5 miliona funti, a 2013. su ga platili 18 miliona.

Istovremeno, Čelsi nikako da sa Romom ozvaniči pozajmicu Egipćanina Mohameda Salaha uz opciju kupovine na leto, pa Žoze Murinjo u ovom trenutku i dalje samo mašta o sastavu sa kojim bi od februara krenuo u borbu za najvažnije trofeje, u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Kvadradova cena je 26,8 miliona funti, dok bi Daglas koštao oko 20 miliona, što nekada ne bi predstavljao problem za vlasnika Romana Abramoviča, ali sada to više nije samo pitanje "dubine" njegovog džepa, već i poštovanja propisa UEFA, tzv. finansijskog fer-pleja.

Da bi kupovali, moraju prvo da prodaju. Pitanje je imaju li kome.

Komentari / 0

Ostavite komentar