АО: Бушар немоћна против Маше, Макарова ''одувала'' Халеп!

Друга тенисерка света Марија Шарапова пласирала се у полуфинале Аустралијан опена лаганом победом над Канађанком Јуџини Бушар. Руска тенисерка Јекатарина Макарова разбила је Симону Халеп са 6:4, 6:0 и пласирала се такође у полуфинале Аустралијан опена.

Тенис 27.01.2015 | 10:20
АО: Бушар немоћна против Маше, Макарова ''одувала'' Халеп!

Шарапова је у 'дербију лепотица' била убедљива и славила резултатом 6:3, 6:2, после нешто мање од 80 минута игре.

Рускиња је још једном показала да воли да игра против Бушар – победила је четврти пут у исто толико сусрета, уз само један изгубљен сет.

Она ће се у седмом полуфиналу у Мелбурну састати са земљакињом Јекатарином Макаровом, која је такође била убедљива против Симоне Халеп.

Шампионка из 2008. године силовито је отворила дуел и већ на старту направила брејк. Њена противница била је нервозна и од првог гема је то незадовољство јавно показивала, често гестикулирајући према свом тиму.

При резултату Јуџини је форхендом спасла једну брејк лопту, да би већ у следећем гему у два наврата пропустила да се резултатски врати у меч. Шарапова је постајала све сигурнија и агресивнија у финишу сета, па је новим брејком повела са 1-0.

У другом гему другог сета Канађанка се поново извукла, али није успела у четвртом – брзо је Маша дошла до 15:40 и повела са 3:1. Бушар је константно била у заостатку, јурила је резултат што је учинило да буде додатно стегнута у битним тренуцима. До краја меча није успела да се избори ни за једну брејк шансу, да би Шарапова у великом стилу освојила и други сет.

Друга играчица планете освојила је 20 поена више (66:46), а меч је завршила са 19 винера и једном неизнуђеном грешком мање. Јуџини је с друге стране много грешила, и управо је 30 грешака коштало бољег резултата.

Макарова је одиграла бриљантан меч против треће играчице света и после округло 70 минута игре обезбедила друго узастопно Грен слем полуфинале.

Симона је одиграла разочаравајући меч – направила је чак 31 неизнуђену грешку у 16 гемова, уз 15 директних поена. Тај однос код Јекатарине био је 10:20, што јој је омогућило да међу најбоље четири уђе без изгубљеног сета.

Рускиња је меч на 'Род Лејвер Арени' отворила много боље и већ после осам минута имала предност од 3:0, уз два брејка. Халеп је успела да се вратила, али је Макарова задржала предност до краја сета, спасивши једну брејк лопту одличним сервисом, код резултата 4:3.

Наставила је 10. тенисерка света да доминира бекхендом, форхендом је завршавала изграђене поене, док јој је сервис функционисао савршено у битним тренуцима. Халеп је имала чак пет прилика да јој одузме сервис у другом сету, али је Рускиња све неутрализовала и сјајном серијом дошла до коначног тријумфа.

„Осећам се сјајно, она је веома тешка противница. Играле смо пре две године, тада сам изгубила, а и данас није било лако на терену, колико год то резултат показивао. Увек смо играле дуге поене – она не прави много грешака и сјајно чита игру, зато сам знала да морам бити агресивнија. Нисам журила и играла сам паметно“, рекла је Макарова после меча.

Разлог пораза румунске тенисерке лежи управо у пропуштеним шансама, пошто је направила само један брејк из девет могућности. С друге стране, Макарова јој је одузела сервис пет пута из шест покушаја.

„Навикла сам да будем у четвртфиналима, сада морам да се навикнем на полуфинала. У прошлом је била Серена. Она је сјајна играчица, никада није лако играти са њом, независно од фазе турнира. Из тог меча сам много научила, надам се да ћу више уживати у овом полуфиналу“, додала је Јекатарина.

Коментари / 0

Оставите коментар