AO: Bušar nemoćna protiv Maše, Makarova ''oduvala'' Halep!

Druga teniserka sveta Marija Šarapova plasirala se u polufinale Australijan opena laganom pobedom nad Kanađankom Judžini Bušar. Ruska teniserka Jekatarina Makarova razbila je Simonu Halep sa 6:4, 6:0 i plasirala se takođe u polufinale Australijan opena.

Tenis 27.01.2015 | 10:20
AO: Bušar nemoćna protiv Maše, Makarova ''oduvala'' Halep!

Šarapova je u 'derbiju lepotica' bila ubedljiva i slavila rezultatom 6:3, 6:2, posle nešto manje od 80 minuta igre.

Ruskinja je još jednom pokazala da voli da igra protiv Bušar – pobedila je četvrti put u isto toliko susreta, uz samo jedan izgubljen set.

Ona će se u sedmom polufinalu u Melburnu sastati sa zemljakinjom Jekatarinom Makarovom, koja je takođe bila ubedljiva protiv Simone Halep.

Šampionka iz 2008. godine silovito je otvorila duel i već na startu napravila brejk. Njena protivnica bila je nervozna i od prvog gema je to nezadovoljstvo javno pokazivala, često gestikulirajući prema svom timu.

Pri rezultatu Judžini je forhendom spasla jednu brejk loptu, da bi već u sledećem gemu u dva navrata propustila da se rezultatski vrati u meč. Šarapova je postajala sve sigurnija i agresivnija u finišu seta, pa je novim brejkom povela sa 1-0.

U drugom gemu drugog seta Kanađanka se ponovo izvukla, ali nije uspela u četvrtom – brzo je Maša došla do 15:40 i povela sa 3:1. Bušar je konstantno bila u zaostatku, jurila je rezultat što je učinilo da bude dodatno stegnuta u bitnim trenucima. Do kraja meča nije uspela da se izbori ni za jednu brejk šansu, da bi Šarapova u velikom stilu osvojila i drugi set.

Druga igračica planete osvojila je 20 poena više (66:46), a meč je završila sa 19 vinera i jednom neiznuđenom greškom manje. Judžini je s druge strane mnogo grešila, i upravo je 30 grešaka koštalo boljeg rezultata.

Makarova je odigrala briljantan meč protiv treće igračice sveta i posle okruglo 70 minuta igre obezbedila drugo uzastopno Gren slem polufinale.

Simona je odigrala razočaravajući meč – napravila je čak 31 neiznuđenu grešku u 16 gemova, uz 15 direktnih poena. Taj odnos kod Jekatarine bio je 10:20, što joj je omogućilo da među najbolje četiri uđe bez izgubljenog seta.

Ruskinja je meč na 'Rod Lejver Areni' otvorila mnogo bolje i već posle osam minuta imala prednost od 3:0, uz dva brejka. Halep je uspela da se vratila, ali je Makarova zadržala prednost do kraja seta, spasivši jednu brejk loptu odličnim servisom, kod rezultata 4:3.

Nastavila je 10. teniserka sveta da dominira bekhendom, forhendom je završavala izgrađene poene, dok joj je servis funkcionisao savršeno u bitnim trenucima. Halep je imala čak pet prilika da joj oduzme servis u drugom setu, ali je Ruskinja sve neutralizovala i sjajnom serijom došla do konačnog trijumfa.

„Osećam se sjajno, ona je veoma teška protivnica. Igrale smo pre dve godine, tada sam izgubila, a i danas nije bilo lako na terenu, koliko god to rezultat pokazivao. Uvek smo igrale duge poene – ona ne pravi mnogo grešaka i sjajno čita igru, zato sam znala da moram biti agresivnija. Nisam žurila i igrala sam pametno“, rekla je Makarova posle meča.

Razlog poraza rumunske teniserke leži upravo u propuštenim šansama, pošto je napravila samo jedan brejk iz devet mogućnosti. S druge strane, Makarova joj je oduzela servis pet puta iz šest pokušaja.

„Navikla sam da budem u četvrtfinalima, sada moram da se naviknem na polufinala. U prošlom je bila Serena. Ona je sjajna igračica, nikada nije lako igrati sa njom, nezavisno od faze turnira. Iz tog meča sam mnogo naučila, nadam se da ću više uživati u ovom polufinalu“, dodala je Jekatarina.

Komentari / 0

Ostavite komentar